A vasárnapi tüntetés már Orbán és kormánya eltakarításáról szól

Hiába állapodik meg Tarlóson keresztül a közlekedési dolgozókkal a kormányán keresztül Orbán, hiába írogat pökhendi leveleket az Európai Uniónak, hiába csinál úgy, mintha egyszemélyben ő maga lenne a Trump-Putyin tengelyen a kerékszög – Európa felhördül, hogy a seggén lévő pattanás kikiáltja magát a földrész zsebdiktátorának és úgy kipattintja az EU-ból – VELÜNK EGYÜTT, mint bagzó macskát szarni.

tünti 1
Kép: facebook-mém

Na erről szól már a vasárnapra tervezett óriástüntetés s már nem csak a CEU-ról, nem Sorost védi, nem csak a szabad oktatás rendíthetetlen szuverenitását óvja, hanem önnön szabadságukért vonulnak utcára a magyar emberek.

S mint mindig, ha valami nagy változás szele fúj, a diákok vezetik a tömeget az utcára.

Ez a tüntetés már arról szól, hogy Orbán helyzete nem csak Magyarországon, de egész Európában nemkívánatos. Lázálmoktól gyötört ámokfutása NEM Magyarországé, mindössze ezé a szerepet tévesztett, komplexusoktól kínlódó beteg emberé, akinek a zsarnoki lázálma már túlment az országunk határán s nem állt meg a milliárdokkal tömött határontúliaknál, de bűzét ereszti már Brüsszelig, Londonig, Amerikáig.

Hányingere van már tőle az egész civilizált világnak s mint egy kellemetlen pattanást, egy mozdulattal lekezelik – de VELÜNK együtt, ha nem takarítjuk el, mert eddig hagytuk fekélyesedni.

tünti2

Több ellenzéki politikai párt vezetője is jelezte résztvételét a vasárnap ötkor kezdődő tüntetésre, de hogy nem a direkt politikáról, hanem mindannyiunk érdekében történő demonstrációról van szó, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyként mozdul rá az eseményre szinte mindenki, aki az elmúlt években azon dolgozott, hogy az Orbán-kormány végre eltűnjön a politikából.

Mint tette ezt többek között Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke is, aki úgy véli – Orbán most kiütötte magát a ringből:

„Orbán végzete a héten elkezdődött és a vasárnapi tüntetés bizonyítani fogja, hogy Orbán és Magyarország nem egy. A CEU elleni támadás meglehet, csak apropó a részéről és sokkal aljasabb ügyben indította el ezt az egészet – hogy kivigye Magyarországot az EU-ból és Putyin felé navigáljon.

székely kép Istvan Bielik
Székely Sándor a Magyar Szolidaritási Mozgalom elnöke – kép: Bielek István

Az biztos, hogy ezt már mindenki érzi itthon is, külföldön is, hogy a mostani lépésével saját politikai pusztulását indította el s a héten megkezdődött tiltakozások azért erősödnek fel ilyen kitartóan, mert egy évvel a választás előtt már minden gesztusnak visszavonhatatlan súlya van és semmit sem tud már a szőnyeg alá söpörni.

Vasárnap az utca és a tömeg bizonyíthatja – Orbán nem egyenlő a magyar néppel. Egy évvel a választás előtt olyan határon feszült túl, amit nem állíthat meg semmilyen okos vagy kretén kerítés sem – az emberi szabadság szentségét próbálta már szétrúgni mocskos bakancsával.

A vasárnapi tüntetésen reményeim szerin több tízezren is összegyűlünk ami üzenet az egyelőre kiváró uniós országok felé – mennyire erős a szembenállás az immár elviselhetetlen orbáni rezsimmel szemben. Ha a reményeink szerint óriási ellenállás fogalmazódik meg és a tömeg hangja egészen Felcsútig fog hallatszani, akkor bízhatunk benne – Orbán már most, vasárnap elveszti a 2018-as választásokat.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!