A „fideszbarát” Magyar Idők megrendelésére kényszerítik az Önkormányzatokat

Szabad Nép címlap (kép: OSZK-archívum)

Kukoricára térdepeltetik azokat a fideszes polgármestereket akik nem fizetnek elő a Fidesz pártlapjaként ismert Magyar Idők nyomtatott változatára, legalábbis ez szűrhető le az Átlátszón megjelent cikkből, melyben kormányzati káderek, fideszes polgármestereknek címzett üzeneteit lehet olvasni.

A cikk szerint több mint 20 Nógrád megyei település polgármestere kapott levelet a balassagyarmati Fidesz irodától, melyben számon kérik őket, hogy vajon miért nem fizettek eddig elő a pártlapra.

A feladó Percsina Norbert, ismert nógrádi fideszes politikus volt. Számonkérés helyett úgy látja, hogy ő éppen a településvezetők kérésének tett eleget, amikor segítséget nyújtott az előfizetés intézéséhez.

„A lentebb olvasható, március 2-án kelt levelemre egy megadott március 7-i határidő ellenére SEM kaptam Öntől választ, ezért Tisztelettel ismét arra kérem, Hogy Legyen szíves körülbelül 5 percet rááldozni AZ idejéből és 2017. március 13-án, hétfőn 00:00 -ig  válaszban megírni szíveskedjen, Hogy

– kinek a nevére rendelték meg a Magyar Idők című napilapot?

– fórumtémák Milyen használatát címre érkezik AZ újság?

– új előfizetés-e Vagy Már ezelőtt is tart?

Aki Nem rendelte meg, AZT Újra Arra kérjük, Hogy tegye meg és a megrendelés leadását követően a Fent felsorolt kérdésekre Adjon választ.”

Az idézet az Átlátszóról származik.

Ha nem érti minden egyes sorát, ne aggódjon, nem az Ön szövegértelmezési képességeivel van gond, a darabos, értelmezhetetlen mondatok, mint pl: „fórumtémák Milyen használatát címre érkezik AZ újság?” valóban nehezen értelmezhetők a fideszes klientúrán kívüli világban, de hát ez mindegy is, ez már az újbeszél.

 

Percsina gyakran felhozza ezt az újság-előfizetés témát. Többször is kéri a településvezetőket arra, hogy „az önkormányzat részére vagy magánemberként” fizessen elő a napilapra.

Az Átlátszó kérdésére a politikus elismerte, hogy felkérte a polgármestereket arra, hogy fizessenek elő lapra.

Az ismétlődő nyomásgyakorlás arra enged következtetni, hogy olyan márpedig nincs, hogy a fideszes települések ne fizessenek elő a PÁRT napilapjára. Természetesen gyanús, hogy közpénzből. Valamiből produkálni kell az eladásokat, ha már az emberek önként nem veszik (a lap 2015-ben 300 milliós veszteséget produkált) – és ezzel így jól ki is lehet tömni a kormányzati médiumot és annak munkatársait is.

A cikk az Átlátszón folytatódik.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!