Három nap alatt 27 meccs lesz a labdarúgó-VB selejtezőjében

A kilenc hatosból a győztesek jutnak ki a világbajnokságra, a nyolc legjobb második pedig pótselejtezőt játszik a részvételért.

Péntektől vasárnapig 27 mérkőzést rendeznek a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatában.

Az egyik legérdekesebb összecsapásnak a lengyelek montenegrói vendégjátéka ígérkezik, ugyanis a csoport második helyezettje fogadja az elsőt. Ha a lengyelek nyernek, óriási lépést tesznek a részvétel felé, míg hazai siker esetén pontegyenlőség alakul ki az élen. Az E csoport harmadik és negyedik helyezettje, azaz Dánia és Románia is egymással csap össze, de a kolozsvári meccs tétje a versenyben maradás lesz.

Szintén a két legjobban álló gárda méri össze tudását az I csoportban: a kétpontos hátránnyal második ukránok az éllovas horvátokhoz utaznak, a meccs akár helycserét is eredményezhet.

A három százszázalékos csapat közül a belgákra vár a legnehezebb feladat, mivel a mögöttük kétpontos lemaradással második görögöket látják vendégül. A vb-címvédő németek viszont Azerbajdzsánban folytathatják menetelésüket, míg a magyarok csoportját vezető Svájc a lett csapatot fogadja.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!