Video: Így rohant el Orbán Viktor az újságíró elől

Kép: MTI/ Lefteris Pitarakis

Ha nem lenne annyira szomorú, azt a jelzőt használnánk, hogy a szokásos: Orbán Viktor megint elfutott egy riporter elől az Országgyűlésben, miközben az erre is rendszeresített Havasi Bertalan sajtófőnök testével fedezte. Mindez a vasárnap este újraindult Heti Napló műsorban láthattuk az ATV-n, amelynek első debütáló adásában az olimpiarendezésről kérdezték a nézőket, ezért is forgattak a témáról riportot a Házban.

A bemutatott koreográfiát – az Országházból még ki nem tiltott – újságírók jól ismerik: a kormányfő (nyilván) meghallotta a kérdését feltevő riportert, meg is állt, majd valószínűleg, amikor leesett neki, hogy olimpiai téma/nem lakájmédia/”mi van, ha Mészáros Lőrincről kérdezik”, egyszerűen sarkon fordult és elszaladt. Közben látható, ahogy Havasi bal keze hárítva előre lendül, és gyorsan szabályosan belép a stáb és a főnöke közé, ismét bizonyítva, hogy kész akár testével megakadályozni a sajtó munkavégzését. Orbán iszkolás közben valami olyasmivel hárít, hogy dolgoznia kell, majd a végtelenül szánalmas – a videón 11:08-ig tartó – jelenet véget ért.

Az külön szép, hogy a parlamentben elkapott többi fideszes azt bizonygatta, nem féltek az olimpia ügyében tartott népszavazástól, illetve a vélemények kinyilvánításától, majd a megszerkesztett anyagban ezt követően jött mindennek tökéletes demonstrációja magától a pártelnöktől. Orbán alig pár napja került nehéz helyzetbe, amikor az Index EU-rovatának munkatársa Brüsszelben rá tudott kérdezni a miniszterelnök rokonainak és a nemzet gázszerelőjének egyik kapcsolódási pontjára.

Itt nézheti meg saját szemével a dicsőséges jelenetet, ami a videón kb. 11.00-nál látható.

hvg.hu

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!