BKV-sztrájk miatt bebukhatja Budapest a vizes vb-t

Besokallt a szakszervezet: figyelemfelkeltő akciósorozatot indítanak a főváros sorozatos blöffölése miatt.

Fogytán a BKV-sok türelme – egy hét haladékot adtak a cégvezetésnek, hogy konkrét béremelési javaslattal álljanak elő, s érdemben válaszoljanak a szakszervezet idei 15, valamint a 3 évre szóló 30 százalékos bérkövetelésére. Az ultimátumról az Egységes Közlekedési Szakszervezet levélben értesítette a cég vezérigazgatóját.

Ezzel párhuzamosan az EKSZ megkezdte a nyomásgyakorlás, különféle jogszerű akciók előkészítését.

Mindezzel a legjobb időben zsarolják be a BKV-t és a fővárost. Szinte naponta hallani az Árpád-híd forgalmi problémáiról, sávlezárások, felújítások, közlekedési gondok bénítják folyamatosan már így is a leendő vizes vb-hez vezető forgalmat.

Amennyiben a BKV nem hajlandó tisztázni immár hónapok óta a beígért 10-30 százalékos béremelést, abban az esetben botrány érlelődhet a júliusi világbajnokság kezdetére – aminek a helyszínét feltehetően sokan tervezik az Árpád-hídról tőmegközlekedéssel elérni.

Nemes Gábor, az EKSZ elnöke mindenesetre kijelentette, hogy utolsó figyelmeztetést kapott a BKV vezetése. Amennyiben a tegnap újra megfogalmazott követeléseikre sem érkezik értékelhető reagálás, közlekedéslassító akciósorozatot indítanak Budapesten. – 2017.03.08.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!