Orbán nem hagy senkit az út szélén – 320 millió egy „alvó sejtnek”

A választásokra, akár a kalandfilmekben – feléleszthetik a hírhedt polgári köröket Orbánék, hogy minden fegyver tüzelésre készen álljon..?

Ma már talán kevesen emlékeznek, hisz’ szinte generációk nőttek fel azóta, hogy a Fidesz az elvesztett 2002-es választásokkor – mint mindig – azonnal ellentámadásba lendült és az addigra kétpólusúra tisztított politikai terepet s országot ekkor szakította véglegesen ketté.

Villámsebesen hozzálátott civil magánhadsereget toborozni, amit frappánsan Polgári Köröknek hívtak – bár lehetett volna Nemzeti Gárda is, ha a fegyverviselési szokásaink közelítettek volna az Egyesült Államokhoz – vagy az egyre barátibb Szovjetunióhoz vagy hogy hívják most Ororszoroszágot.

kör2

Orbán egyik leghatékonyabb sárkányfogveteménye 2002-ben végigsistergett az országon: az alapítás évében 11 300 polgári kört regisztráltak. Orbán jelszava a polgári köröknek ez volt: „készenlét és mozdulás, ha eljön az idő”.

Schmitt Pál mindezt természetesen tovább tudta fokozni: akkori jellemzése szerint „a polgári körök selyemháló a nemzet testén” – de ezt a képet inkább ne éljük át…

Orbán Hende Csabát, az – akkor még – MDF második emberét kérte fel a polgári körök megszervezésének koordinálására s olyan politikai „vadzseniket” sikerült kinevelnie, mint Vona Gábor.

A háborús hangulatát az is jelesen bizonyítja, hogy még a párt nevét is megváltoztatta: Fidesz – Magyar Polgári Pártról Fidesz – Magyar Polgári Szövetségre.

r3

A „körök” óriási szerepet játszottak abban, hogy miként lehet egy fél országot a másik torkának ereszteni a hatalom megszerzésének érdekében, hiszen a bukott kormányfő már akkor sem viselte a sport szabályai szerint a vereséget – azonnal vérbosszúval indított.

A terv be is vált, abban az időben máig hatóan sikerült zsigerileg szembeállítani az ország két felét egészen olyan agyament baromságokig, hogy március 15-én a baloldaliak dacból nem tűztek kokárdát, mert a fideszesek kisajátították.

Ugyanis 2002-ben, a manapság a haza rezignált bölcse szerepében tetszelgő Bod Péter Ákos, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület vezetője meghirdette, hogy: „Akik március 15-én kiteszik a kokárdát, azokat kérjük, hogy ne vegyék azt le még egy ideig/…/ Az egyesületnek hagyományápoló egyesületek, kultúrkörök a tagjai, kézenfekvő, hogy mutassuk az összetartozásunkat. Fontos a nemzet egysége, főleg, amikor ilyen durva kampány folyik”.

Akkoriban az általa vezetett egyesület rendezte minden évben Orbán Viktor évértékelő beszédét. Bod Péter Ákos alelnök pedig Orbán tanácsadója volt.

Összességében megállapítható a történelem távlatából, hogy a polgári körök segítségével sikerült ezidáig végleg elkúrni az országot. Nem kicsit, de nagyon.

A hvg.hu értesülése szerint egy ilyen kis alvósejt, az Orbán Viktort első és eredeti polgári köre mögött álló szervezet, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány 320 millió forintos támogatást kapott a HungaroControl nevű, állami tulajdonú légiforgalmi szolgáltatócégtől tavaly év végén.

A Szövetség a Nemzetért Alapítvány (SZNA) az Orbán Viktor által 2002-ben életre hívott polgári körök fenntartásáért felelt, konkrétan ez a szervezet állt a Polgárok Háza, illetve az Orbán Viktort és egykor Vona Gábort is soraiban tudó Szövetség a Nemzetért Polgári Kör mögött.

Az SZNA nemrég már kapott egy jelentősebb összeget a Rogán Antal-féle propagandaminisztériumtól, a 444 cikke szerint 20 milliós állami támogatáshoz jutottak tavaly év végén.

Hogy Orbánéknak mi a terve egy esetleges „polkörös” újraélesztéssel, arról ne legyenek illúzióink. Akik ezt még nem élték meg, készüljenek: Momentum ide vagy oda, Orbán mögött egy olyan zombisereg áll, ami képes bárkit felfalni a választásokig.

Villámgyorsan elő egy ütőképes programmal, mert a szenteltvíz itt már nem fog segíteni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!