Sült pisztráng mandulás bundában

Hozzávalók: (3 adag)

75 dkg pisztráng
1 db tojás
2 evőkanál tönkölybúza liszt
5 dkg mandulaliszt
0.5 db citrom
6 szál kakukkfű
1 tk só
bors ízlés szerint
2 dkg vaj

Elkészítés:

A megtisztított halakat megmossuk, majd szárazra töröljük.
Külsejét csak sózzuk, belsejét sózzuk, borsozzuk, 2-2 ág kakukkfüvet és 1-1 félbe vágott citromkarikát teszünk a hasüregébe, majd hústűvel összetűzzük, hogy ott is maradjon.
Ezt követően már csak panírozzuk lisztbe, tojásba és őrölt mandulába forgatjuk.
Tepsibe fektetjük, egy-egy darabka vajat teszünk rá, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!