Itt a bizonyíték arra, hogy a DK-t senki nem akarja kizárni

A Demokratikus Koalíció ellenzéki egyeztetésekről történő kizárásáról, önjelölt királycsinálókról értekezett Gyurcsány Ferenc az évértékelő beszédében. Azóta a Facebook és a média egy része telis-tele van a DK bojkottjával ijesztgető kommentekkel, elméletekkel. Ezzel szemben a valóság sokkal lehangolóbb.

Nincs olyan ellenzéki szereplő a DK-n kívül, aki azt állítaná, hogy bármiben is mellőzni akarták a Demokratikus Koalíciót

Szigetvári Viktor kommunikációs kézigránátnak nevezte a Gyurcsány-beszédben elhangzottakat. Az Együtt volt elnöke szerint baloldali ellenzéki háttérbeszélgetésekre került sor az elmúlt negyedévben, nem volt téma a DK kizárása. Lengyel László csak teret adott az egyik ilyennek, nincs királycsinálói ambíciója. Egyesek szerint a DK-nak most kell egy ürügy az önálló indulásra, erre lehet jó a botránykeltés, még ha ez árt is az ellenzéki együttműködésnek. Az Együtt sosem csinált titkot az elképzeléseiből – számol be Szigetvári álláspontjáról a HVG.

Az MSZP elnöke élő adásban szögezte le, hogy a DK-t szeretnék a végére hagyni

Molnár Gyula a szocialisták elnöke az Egyenes Beszédben fejtette ki véleményét arról, hogy miként érdemes lefolytatni az egyeztetéseket. A pártelnök így fogalmaz a felvételen:

„El fogunk kezdeni beszélgetni a pártokkal, amik ajánlatok ebben a szakaszban. Én azt fogom javasolni Botka Lászlónak, ha ezt tőlem megkérdezi, hogy a DK-t hagyjuk a végére, mert azt gondolom, hogy ez nagyon kényes és izgalmas kérdés.”

A teljes videó itt tekinthető meg.

Ha ezek a nyilatkozatok nem szolgálnak elegendő bizonyítékkal arra vonatkozóan, hogy az ellenzéki szereplők nem akarják kihagyni a DK-t, akkor tényleg csak Gyurcsány Ferenc szavaira tudunk hagyatkozni. Ezek a szavak azonban szemben állnak a valósággal, és olyan jellegű rémhírhullámot indítanak el, ami sértődéshez, acsarkodáshoz és végső soron az ellenzék gyengüléséhez és a választás elvesztéséhez vezet.

Valóban ezt akarjuk?

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!