Fejcsere a köznevelési államtitkárságon

Maruzsa Zoltán (fotó: Árvai Károly)

A Magyar Nemzet több forrásból szerzett értesülései szerint távozik Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár. Bár munkájára továbbra is számít az EMMI, helyére március 1-től Maruzsa Zoltán érkezik, aki jelenleg az Oktatási Hivatal (OH) elnöke.

Sipos a köznevelésért felelős helyettes államtitkári pozícióját 2013-tól töltötte be.

Maruzsa már vállalt helyettes államtitkári szerepet korábban is a Fidesz-kormányban, bár akkor nem a köznevelésért felelt, hanem a felsőoktatásért és tudománypolitikáért. 2015 óta miniszteri biztos.

Információink szerint Maruzsa OH-nál betöltött elnöki pozíciójára is megvan már a kiszemelt jelölt. Utóbbi pedig nem más, mint az ugyancsak a második Orbán-kormány alatt már helyettes államtitkárként működő Gloviczki Zoltán. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészkaráról érkező Gloviczki köznevelésért felelős helyettes államtitkár volt még Hoffmann Rózsa vezetése idején 2010-től, ám pozíciójáról önként lemondott. Először 2012 októberében kérte felmentését, ám ekkor Hoffmann Rózsa marasztalta többek közt azért, mert Gloviczki jelentős szerepet vállalt a köznevelési törvény akkoriban zajló kidolgozásában. Végül 2013 tavaszán távozott. – írta a Magyar Nemzet Online

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!