Vörös riasztás és káosz Budapesten

kép: OMSZ

Ha teheti maradjon otthon, ha mégis el kell indulnia, akkor pedig legyen nagyon körültekintő, ugyanis az éjjel leesett ónos eső és hó csúszós réteget képzett az utakon, járdákon.

A nyitóképen is látható, hogy az ország középső részére vörös színű riasztást adott ki az OMSZ, Budapesten és környékén elsősorban az ónos eső okoz gondot ma reggel.

Autósok torlódásra számítsanak, a közösségi közlekedést választók pedig megnövekedett menetidőre!

Az időjárás a tömegközlekedést is lassítja, bizonyos buszjáratok terelt útvonalon járnak, de vannak járatok, amik bizonytalan ideig nem közlekednek. A magasabban fekvő, lejtős utakon rosszabb a helyzet, de a csapadék mindenütt kihívások elé állítja a várost. A BKK az alábbi közleményt adta ki legutóbb;

A Nagykörúton is beköszöntött a februári tél; a 4-6-os villamosok a Corvin-negyedtől Buda felé műszaki okok miatt nem közlekednek.

A 3-as és a 69-es villamos ismét a teljes vonalon közlekedik, korábban a Bosnyák tér és a Mexikói út között nem jártak a villamosok.

Budapesten az éjszaka esett ónos eső miatt több helyen kell jeges, csúszós szakaszokra számítani.
A 13-as autóbusz a Petőfi Sándor utca és Diósd, Búzavirág utca között nem közlekedik. A 29-es autóbusz terelt útvonalon jár, nem érinti a Felhévízi utca, a Pusztaszeri út 25., az Alsó Zöldmáli út, a Szemlő-hegyi-barlang és a Zöldmáli lejtő megállót. A 191-es autóbusz a Mansfeld Péter park és a Sarolta utca között nem közlekedik.

Egy jó hír; Megszűnt a forgalmi akadály a Frankel Leó utcában a Zsigmond tér közelében, a 19-es ismét a teljes vonalon közlekedik, a 17-es és a 41-es villamos pedig a felújítás idején érvényes menetrend szerint jár.

Kövesse az időképet a legfrissebbekért!

Cikkünk folyamatosan frissül


Friss 8:26 Útinform

Az útinform szerint;

Jelentős mennyiségű ónos eső, északon havazás

Szerda éjfélig az Északi-középhegység térségében a legtöbb helyen további lepel-5, néhol esetleg 10 cm hó valószínű. A Soproni-hegységben, illetve az északnyugati határvidéken is eshet 3-5 cm körüli hó.

 

Friss 8:30 Alakul a káosz

Pótlóbusz közlekedik a 73-as és a 76-os trolibusz helyett a Rózsák tere és a Keleti pályaudvar M között, illetve a 80A trolibusz helyett a Keleti pályaudvar M és Puskás Ferenc Stadion M között járműhiba miatt. Türelmeteket kérjük.

A 19-es és a 49-es villamos nem közlekedik a Csóka utca és Kelenföld vasútállomás M között váltóhiba miatt. A kimaradó szakaszon az M4-es metróval utazhattok. Türelmeteket kérjük.

9:22 Váltóhibák

A 4-6-os Villamos egy ideig újra járt, azóta újra nem jár, váltóhiba miatt. Ezúttal Petőfi híd budai hídfő és a Móricz között.

10:30 Emberek!!!!!

Nem jár a libegő! Senki ne menjen oda! Forduljon vissza mindenki!

12:05 A Katasztrófavédelem az életveszélyes állapotok miatt lezárta a Normafát!

Mármint a parkot. Buszok járnak, a fogaskerekű azonban nem, tehát ha véletlenül feljutna oda csak egy kordon mögül nézelődhet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!