Ilyen az, amikor Botkát a sajátjai, elvbarátai nyírják ki

Kép forrása: nyugat.hu

Elképesztő cikket írt az Amerikai Népszava egyszemélyes szerkesztősége. Bartus László azt kérte számon Botka Lászlón, hogy miért mosolygott, amikor kezet fogott Orbán Viktorral. Na, ez az a szint, ami már méltatlan egy botcsinálta bloggerhez is, nemhogy egy újságíróhoz. Egy rövid idézet segít megérteni, miért mondjuk ezt.

„Undorító, gyomorforgató, felháborító. Ezeknek az Orbán-rendszerbe konszolidálódott szolgalelkű alattvalóknak a morális érzéke nulla, a polgári önérzete mínusz, az emberi értéke a zérónál is kevesebb. A hasznuk annyi, mint a légy szárnyán a piszok. De ez mind semmi ahhoz képest, hogy ezt mind a nevünkben teszik, és minden, amit csinálnak, az Orbánt segíti és ellenünk van.”

Az, hogy ez a szélsőséges megnyilvánulás milyen mély elkeseredésből fakadhat, el sem tudjuk képzelni. Egy mosolyból és egy kézfogásból ilyen következtetéseket levonni, egész egyszerűen elképesztő. Botka, egy nagyváros polgármestereként fogadta a miniszterelnököt. Orrba kellett volna vágnia, vagy szembeköpni a nép ellen elkövetett gazságai miatt?

Az a baj a mai politikával, hogy ezek a szélsőséges véleményvezérek alakítják, nem a politikusok és a nép. Hol tartunk mi, magyarok? Egy civilizált országban egymást ölelgeti a leköszönő és a frissen megválasztott tisztségviselő. Egy normális demokráciában a politikai nézetkülönbségek nem ülnek le velünk a vasárnapi asztalhoz. Meg kellene már értenie mindenkinek, akit elvakít a vad gyűlölet, hogy ma hál’ Istennek, nem forradalommal kell kivívni a szabadságot. Ma a választáson kell többséget szerezni. Ehhez pedig szükség van a higgadtságra és a kompromisszumkészségre. Az összefogás mantrájával nem lehet győzni. A gyalázkodással nem lehet győzni. A gyűlölettel nem lehet győzni.

Orbán olyan rendszert épített, ami a végletekig szegmentálta a baloldalt. Gondoljunk csak bele, miként tud megegyezni MINDENBEN egy liberális és egy szociáldemokrata? Egy kommunista és egy náci? Pedig mindannyian ellenzékiek, mind kormányváltásért kiabálnak. Azt elvárni ma, hogy az Orbánnal szemben álló ellenzék egy emberként álljon, egy zászló alá, butaság. Mégis minden balos vagy nem balos értelmiségi ebben látja a győzelem egyetlen esélyét. Mégis ezért szapulják és hibáztatják a szereplőket. ÖSSEZFOGÁST! ÖSSZEFOGÁST! – harsogják.

MI lenne, ha a politikusok ebből legalább annyit megértenének, hogy egymás nélkül nem megy. Ha az újságírók felfognák, hogy egy, esélyes baloldali jelöltet kinyírni értelmetlen, ha a cél a változás elérése. Az a felelősség, ami az ilyen magunkfajta bikkfa-firkászokra hárul, óriási. Ha megértjük, hogy a Magyar Demokrácia, jogállam és sajtószabadság csak akkor állítható helyre , ha Magyarországnak új kormánya lesz, akkor talán felcsillan a remény. Ha nem, akkor továbbra is az elvtelen vagy elvhű elégedetlenkedés, a fanyalgás, az MSZP gyalázása, hülyére vevése folytatódik majd.

MI lenne, ha felfogná mindenki, hogy nélkülük nem megy. NEM MEGY! Néha félre kell tennünk az esetleges averzióinkat. Néha egy magasabb cél érdekében le kell mondanunk forradalmi vágyainkról. Néha tudnunk kell egyszerűen csak együttműködni. Ennek lehet eredménye. Minden más konzerválja Orbán hatalmát.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!