Olyasmi történik Körmenden a menekültekkel, ami nem sokban különbözik az otthonuktól

Korábban írtunk róla, hogy K Kovács Marika, körmendi nagymama levélben fordult Orbán Viktorhoz, amiért az eszkimókat megszégyenítő körülmények között biztosítanak elhelyezést a menekültek számára a városban. Azóta újabb fejlemények történtek, ugyanis ezeket a sátrakat elkezdték bontani, de nem azért, mert a kormány is belátta volna, hogy emberhez méltatlan módszerrel élnek.

A nyugat.hu a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal sajtóosztályához fordult, ahonnan az alábbi szűkszavú értesítést kapta.

„A 2017. január 24-ei adatok szerint 6 fő tartózkodik a körmendi ideiglenes befogadó állomáson, azonban számuk folyamatosan változik. A menedékkérők elhelyezése biztosított a bélelt és fűthető sátrakban. A nem használt sátrak elbontását kezdte meg a katasztrófavédelem.”

Ez a válasz legfőképpen azért vérlázító, mert a kérdések így szóltak:

– Mit terveznek, lebontják a maradék öt sátrat, és bezárják a körmendi menekülttábort, vagy továbbra is használni fogják?
– Mi lesz a körmendi táborban maradt négy menekülttel?
– Önök szerint megfelelőek a körmendi táborban, a sátrakban biztosított körülmények?
– Az elkövetkezendő hetekben napközben sem kúszik a hőmérséklet nulla fok fölé, éjszaka -10 alá is süllyedhet a hőmérséklet. Nem gondolják, hogy fedett helyre kéne vinni ezeket a menekülteket?

Ennyiből a szögesdrót-kerítés tetején is megágyazhattak volna nekik…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!