Jön a nyugdíjaspárt!

Pártot alapítanak a nyugdíjasok, színesedik a magyar politika – tudta meg a 168 Óra.

Egyelőre nem tudjuk hova tenni a névadást. Ez vajon üzenet, vagy egy fricska, vagy csak szerencsés véletlen, vagy semmi köze semmihez?

Idős Demokraták Szövetsége (IDSZ) nevet találták ki ugyanis az alapítók. Végül is jogos, hiszen létezik a Fiatal Demokraták Szövetsége (FIDESZ) is, ez majd egyensúlyt teremt a belpolitikában.

A párt már februárban meg is kezdi működését. Az IDSZ kifejezetten az nyugdíjasok érdekeit szeretné képviselni, főleg a nyugdíj, az időskori diszkrimináció, és egyéb korosztályi kérdésekben.

Mint elmondták, semmilyen összefogásban nincsenek benne, 2018-ban önállóan szeretnének elindulni a parlamenti választásokon.

 

A rétegpárt egyik alapítója, Kabai Tibor elmondta, hogy azokat a kérdéseket veszik majd elő, melyek közös ügyek az idősek számára, és amelyekben együtt tud működni a „nercbundás rózsadombi hölgy és a falusi, templomba járó nyugdíjas is”.

Az IDSZ – egyebek mellett – célul tűzte ki az alapnyugdíj megteremtését, mivel az alapítók szerint muszáj lépni az időskori szegénység ellen.

Kabai Tibor már tárgyalt több nyugdíjas civil szervezettel, amelyek ügyek mentén hajlandóak az együttműködésre, s meg tudják mozdítani összességében több százezres bázisukat. Az biztos, hogy sem a jobb, sem a baloldal nem örül majd az új szereplőnek, hiszen szavazókat csábíthat el tőlük.- írta a 168 Óra.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!