Ilyen sem történt még: a Magyar Nemzet az MSZP érdemeit ismerte el

Az MNO így ír a szocialisták adósságairól: „Kínos helyzetbe került a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Magyar Nemzet információi szerint ugyanis fűnek-fának tartozik a balliberális ellenzéki alakulat, tavaly nyárra ezek az összegek elérték az 1,2 milliárd forintot. Ez pedig csaknem háromszorosa annak az összegnek, amit az MSZP 2016-ban állami párttámogatásként kapott. Lapunkhoz eljutott hírek arról szólnak, hogy Molnár Gyula, a párt jelenlegi elnöke 2016 nyarán egy adósságspirálba sodródott MSZP-t vett át Tóbiás József korábbi pártvezetőtől. Magyarország egykori legnagyobb pártja az utóbbi időkben az alapvető szolgáltatások díjával is adósa maradt magánszemélyeknek és cégeknek, de állami és kereskedelmi pénzintézeteknek is tartozik.”

Az, hogy kik ezek a magánszemélyek, pontosan mennyi pénzről is van szó tételesen, természetesen nem szerepel a cikkben. Néhány céget említenek, de mindezt a szokásos „forrásokra” hivatkozva teszik.

Ugyan az MNO szándékai nem biztos, hogy egyeztek azzal, amit végül papírra vetettek, mindezzel tulajdonképpen az MSZP érdemeit ismerték el. Összeszedtük, hogy az MSZP pontosan milyen eredményeket produkált, mióta először jelentek meg az adósságairól szóló hírek.

  • Két évvel ezelőtt még 2 milliárdos tartozásról számoltak be a tudósítások, fél évvel ezelőtt másfélmilliárd forintról szólt a fáma, ma reggel pedig 1 milliárdos adóságról jelentek meg hírek. A Magyar Nemzet szerint, az MSZP, az elmúlt két évben tehát a felére csökkentette a tartozását.
  • Ez azt jelenti, hogy az MSZP a tartozásait eddig is tudta finanszírozni, csökkenteni.
  • A Fidesz lakájmédiája természetesen jobban szeretne erről beszélni, hiszen, jobb erről
    beszélni, mint az ellopott milliárdokról, a megtámadott civilekről és szakszervezetekről,
    vagy arról a 30 milliárd forintos európai támogatásról, amit immáron két éve „elfelejtettek” kiosztani a nyomorgó gyermekeknek.

A legabszurdabb az egész MNO-cikkben, hogy a számokkal való machinálás következtében elismerték, hogy a szocik csökkentették az adósságukat, mindezt úgy tálalva, mintha az év korrupciós botrányát tárták volna a publikum elé. Erre mondják azt, hogy „fallal mentek a fejnek.”

Amikor egy újság nem ártani akar, hanem tényeket közöl, más megfogalmazást választ. A Magyar Nemzet ártani akart. Nem tudni, hogy önmagától, vagy a „források” megrendelésére, de nem vezérelte a lapot az objektív tájékoztatás szándéka. A „csillagászati méretű adósság” és a „fuldoklik az adósságban” nem tartozik azon kifejezések közé, amelyeket jóhiszeműen használnak egy olyan esetre, ahol pontosan a kintlévőségek drasztikus csökkenéséről van szó. Simicska médiabirodalma hiába rúgta össze a port Orbánnal, ugyanolyan gátlástalan és félrevezető maradt, mint azelőtt volt…

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!