Rovásírással tömik a gyerekek fejét, vagy valami más lapul a háttérben? Kiderítettük

„Országszerte arra utasították az iskolaigazgatókat, haladéktalanul írják meg, hány gyermek tanul rovásírást választható tantárgyként vagy szakkör keretében az általános iskolákban” – írta a Magyar Nemzet szombaton. A kérést a Klebelsberg Központ (a Klik új neve) küldte ki, és a szerdai levélben csütörtöki határidővel kérték az iskolák vezetőitől a választ. A lap megkérdezte a KK-t, hogy az van-e, hogy a kormányzat esetleg szeretné a jövőben kiemelten támogatni, népszerűsíteni a rovásírás-tanulást. Ma egy közleményből kiderült, hogy mi állt a felmérés mögött.

„Félrevezető, találgatásokon alapuló cikkek jelentek meg bizonyos médiumokban arról, hogy a kormányzat a rovásírás népszerűsítését, kiemelt támogatását tervezi. A hírekben megjelentekkel szemben a valóság prózai: egy sajtókérdés érkezett a rovásírást tanuló általános iskolás diákok számáról, amelynek a megválaszolásához kért adatokat a Klebelsberg Központ a tankerületi központoktól” – írta a KK. Hozzátették, semmiféle retorzió nem éri azokat az iskolaigazgatókat, akik nem tudtak határidőig reagálni a kérésre.

Ha a Klik (vagyis a KK) ennyire komolyan veszi a sajtómegkereséseket, mi az alábbi kérdésekkel keresnénk meg őket:

  • Keddi határidővel kérjük azon tanárok számát, akik egyetértenek a KK jelenlegi működésével!
  • Keddi határidővel szeretnénk megtudni, hogy hány tanár oktatna más könyvből, mint amit az állam szánt neki.
  • Keddi határidővel kérjük, hogy a KK vegye figyelembe a tanárok véleményét, mielőtt iskolaigazgatót nevez ki! (Sajnos ez nem kérdés, de nagyon is itt a helye…

Ennyit a rovásírásról…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!