Sz*rrá fagynak a migránstalan határt őrző katonák

Még nyáron tán jó ötletnek tűnt, mármint kormányzati részről. Egyszál póló, strandpapucs, napsütötte nyilatkozatok a fejesektől, aztán tünés vissza a légkondis szolgálati autókban Pestre.

A kivezényelt közegek is tökösen pózolhattak akciófilmes napszemüvegekben, erősvagány hadifelszerelésben a fotósoknak. Aztán mindenki hazament, a katonák maradtak, ők, meg a kerítés, menekült sehol, egyre borúsabbra váltott az időjárás, a menekülteket vadászók menekülteket idéző, ágakból eszkábált rongysátrak alatt nézelődtek a sík vidéken s gondolkozhattak eleget, hogy vajon mi a frászt is keresnek ott, meg általában.

Most viszont kemény tél van, minimum mínusz tíz, ott a sík területen, rendes szélben legalább mínusz húsz. Senki sem fotózkodik, senki sem tart sajtótájékoztatót, hülyék lesznek kimozdulni a fini melegből, kurva hideg van ott.

Meg a katonák. Gondoljuk, hogy mit gondolnak.

Észbekapott erre a dandártábornok s Röszkén – naná, majd a kerítés mellett – tartott tájékoztatóján megnyugtatta a kedélyeket, ők is észlelték a telet s a harckészültség (micsoda???) megőrzése érdekében a hideg időjárás miatt több intézkedést is foganatosított.

Ruszin Romulusz – igen, ő a dandártábornok – elmondta, hogy a téli felszerelés mellé a katonák további meleg ruházatot, kámzsákat, polársapkát és -pulóvert kaptak. Ja, és mindenki kapott termoszt is.

Bár a határ védelme, a feladatok ellátása az első, a katonák folyamatosan figyelik, hol próbálnak meg illegálisan magyar területre lépni, de a hideg időjárás miatt azonban szükséges volt, hogy változtassanak a szolgálati eljárásokon.

A határ teljes hosszában olajkályhákkal fűtött sátrakat állítanak fel, szolgálat közben a katonák ott melegedhetnek, akár a készételkonzervjeiket is megmelegíthetik.

XXI. század. Ütőképes hadsereg. Olajkályhán melegített készételkonzervekkel. Reszkess ISIS.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

5 HOZZÁSZÓLÁSOK

 1. Több mint 70 éve, “csak” iskolákban láttak ellenséget a ma vitézlő tábornokocskák,(stb.) mit és honnan is tudhatnák, h milyen az, hidegben járőrözni, enni, inni wc-re menni,..?!
  Persze, a félelemtől rettegő politikusok, a sajátjuk mellé, nekik is emelik a fizetéseiket 50%,-kal(!) az elmúlt 30% mellé, nem ám az istenadtáét, akiktől – indokolatlanul – a nagy félelem. No itt is ez a fránya, nagy fizetéseket még nagyobbá avanzsáló százalékosdi, a döntéshozók “igazsága”, hisz ők is erre játszanak, mert a millió feletti fizetések 50%-a, tuti fedezi majd a mindenkori inflációt, talán még a hatalomból való kiesést is,..
  Tehát, mindenütt a “fejesek” a nyertesek, még a határ mellett is, sőt az egész országban, HATÁRTALANUL !
  A nagy többség, BALEK.
  Legyetek jók.
  Adj’ Isten.

 2. Ezek után remélem hogy nem szavaznak erre a cigány tolvaj bandára. Ha meg igen hát le vannak akkor sajnálva.

 3. Van rajta kalap, nincs rajta kalap cikk. ha nem lennének katonák és rendőrök a határon, akkor az lenne a baj. Most hogy ott vannak a hidegben az a baj. Se a katonaság, se a rendőrség nem kötelező. Aki vállalta, az vállalta azt is, hogy esetleg (soha ne kelljen) harcolni is kell és az életét adni a hazáért. Ehhez képest a hideg és a meleg elviselése távol áll. Szóval minden tiszteletem azoknak, akik a határon vannak, ha már ott kell nekik lenniük.

Hozzászólás