„Megfenyegették az anyád pi…át fenyegették meg, kommunista ge.i!”

E fenti meghitt, adventi köszöntővel ment neki a közterületen felvételeket készítő újságíróknak Jónás Nándor, a Jónás-Bau Kocsis Máté, VIII. kerületi polgármester által megbízott „bontási provokatőr” vezetője az év utolsó munkanapján.

máté3Kocsisnak fogalma sincs, hogy ki az illető, bár már nem egyszer kelt a polgármester védelmére a finoman szólva is kifizetődően mocskolódó, sajátos nevelési igényű vállalkozó.

Sajtóhírek szerint engedély nélkül, szabálytalanul álltak neki bontani 2016 utolsó munkanapján a Sárkányos házat a Corvin negyedben, tekintet nélkül a környékbeliek nyugalmára s biztonságára, viszont gátlástalan ordenárésággal. Az esetet rögzítő újságírók közül főként a filmfelvételt készítő stábnak ment neki a vállalkozó s csitíthatatlan indulatában tettleg is bántalmazta az operatőrt.

Bizonyára azért, mert úgy érzi, megteheti.

Tette mindezt annak biztos tudatában, hogy a munkaterületen a kerületi közterület-felügyelet kérésére nem tudtak felmutatni sem engedélyeket, sem megnevezni a bontást irányító felelős vezetőt.

máté

 

A 168ora.hu felvételei szerint Jónás úrnak kifizetődő a mocskolódás. Már egy tavaly augusztusi demonstrációt is megzavart ordibálásával és agresszivitásával, akkor egy idősebb nőt is szájon törölt a derék bontó. Bár Kocsis akkor kereken tagadta, hogy ismerné az urat, ennek ellenére Jónásék kapták meg már 2011-ben a Teleki téri piac bontási munkálatait kb. 35 millióért.

Az ismeretlen szakmai együttműködés a jelek szerint változatlanul virágzik, de az épp’ hogy elmúlt év utolsó munkanapjára időzített életveszélyes és erősen jogszerűtlennek tűnő bontás, valamint Jónás úr kommunikációs bravúrja mindent vitt.

Többek között a 2012-ig védettség alatt álló, ma már por és hamu Bókay utcai épületet is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!