Megunta a Szigetet a Sziget-fesztivál atyja

A napi fesztiválszervezésnél már megfontoltabb elfoglaltság után néz Gerendai Károly, a Sziget-fesztivál egyik alapítója s örökös apukája. Negyedszázad elteltével már másként alakul a fiatalsághoz fűződő viszonya.

Gerendai az Origo-nak adott interjújában beszélt az elhatározásáról, s bár nem távolodik el teljesen az európai szinten is a top10-ben jegyzett fesztiváltól, de mára már némi távolsággal szemléli mindazt, amit alkotott: „Túl nagy a szakadék a között, ahogy ma a világhoz viszonyulok, és ahogy a célközönségünk él vagy gondolkodik” – véli Gerendai.

Az ötödik „x”-hez közeledve kezd fogyni a motivációja, ami negyedszázada az állandó pörgéshez kötötte:  „A megszokásokon alapuló működés középszerűvé tesz, mindig törekedni kell a fejlődésre és a megújulásra, ugyanakkor azt érzem, hogy ami ötletet és innovációt bele tudtam vinni a dologba, azt már beletettem” – ismeri el.

Úgy véli, hogy kinevelt egy olyan menedzsmentet, amelyik már biztos kézzel irányítja a „világfesztivált” s ő maga egyéb, eddig háttérbe szorult elképzeléseire fordíthatja minden figyelmét.

Az új és izgalmas innovációk felé nyitna annak ellenére, hogy bevallja: nincs fent a Facebookon, van okostelefonját főként szimplán telefonálni használja legfeljebb sms írásáig jut vele a virtuális térbe: „még saját e-mail címem sincs, csak a titkárnőmön meg a feleségemen keresztül lehet így elérni/…/, ebben az egész közösségi, virtuális térben egyáltalán nem vagyok benne. Nem is igazán értem, hogyan működik, pedig a közönségünknek a világ ma erről szól.”.

„Nem érzem magam elég inspirálónak, hogy a Sziget a következő 25 évben is úgy tudjon velem fejlődni, mint az elmúlt 25 évben. Emellett sikerült megtalálni és kinevelni azokat az embereket, akikre rá merem bízni. Ez csak akkor lenne nehéz döntés, ha azt hinném, rosszabb lesz a helyzet a távozásommal. Így viszont nem egy fájó dolog félreállni, csak fura lesz hozzászokni 25 év után” – fogalmazta meg önmagának is a korszakhatárt jelentő döntést.

(kép: origo)

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!