Óriási lebukás az újraszámláláson! Kiderült: Vitézy Dávid tényleg a Fidesz embere!

Visszafelé sült el Orbánék trükközése!

Hatalmas lebukást hozott Vitézy Dávid és a Fidesz számára a főpolgármesteri szavazatok újraszámlálása. Mint ismert, Vitézy Dávid június 12-én kezdeményezte a szavazatok újraszámolását, és ezt 226 – részben fideszes – szavazatszámláló bizottsági tag nyilatkozatára alapozta, amelyek arról szóltak, hogy a szavazókörükben tévesen érvénytelennek számoltak olyan szavazólapokat, melyeken (többnyire Szentkirályi Alexandra és) Vitézy Dávid neve mellett is volt X. Most viszont az Átlátszó értesülése szerint

az újraszámlálás során kiderült, hogy a Vitézy által leadott nyilatkozatok több mint fele – legalább 114 darab – hamis volt!

Az Átlátszó birtokába került dokumentumok szerint az újraszámlálás során nem találtak olyan, állítólag érvénytelennek minősített szavazatokat, amikről a szavazóköri delegáltak nyilatkoztak! Például 47 szavazókörben azt állították a szavazatszámlálók, hogy azokat a szavazólapokat, ahol Vitézy és Szentkirályi neve mellett is volt X, az adott szavazókörben érvénytelennek minősítették – ám

az újraszámláláskor kiderült, hogy az adott szavazókörben nem volt olyan, tévesen érvénytelennek minősített szavazat, amilyenekről a delegáltak nyilatkoztak!

Emellett legalább 67 olyan nyilatkozat volt, melyben azt állították, hogy azokat a szavazólapokat, ahol bármely jelölt és Szentkirályi neve mellett is volt X, érvénytelennek minősítették – de az újraszámlálás során szintén kiderült, hogy az adott szavazókörben egyetlen tévesen érvénytelennek minősített szavazat sem volt!

Ugyanakkor arra is fény derült, hogy több mint kétszáz szavazóköri delegált gyakran

egy formanyomtatvány kitöltésével, többnyire szó szerint megegyező szöveggel nyilatkozott a szavazókörükben érvénytelennek nyilvánított voksokról!

A Vitézyék  indítványának mellékletében szereplő űrlapokról néhol a tanúk is lemaradtak, és az sem derült ki mindegyikről, hogy melyik párt delegáltja volt a nyilatkozattévő, de ahol igen, ott a Fideszt nevezték meg. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) mégis mindenféle ellenőrzés nélkül bizonyítékként fogadta el az egy kaptafára készült bejelentéseket, és ezekre alapozta az újraszámolásról szóló döntését.

Az, hogy ez mit jelent, az Átlátszó nem írja le nyíltan, de ettől függetlenül a nyilvánvaló tények alapján bárki levonhatja a következtetést:

a fideszes delegáltak által leadott, szóról szóra megegyező, hamis nyilatkozatok azt bizonyítják, hogy Vitézy Dávid a Fidesz embere!

A szavazatszámlálóknak ugyanis tudniuk kellett, amikor aláírták a nyilatkozatokat, hogy hazugsághoz adják a nevüket, hiszen pár nappal azelőtt, a választás éjszakáján ők maguk voltak jelen az egyes szavazókörökben. A főpolgármesteri szavazatok újszámolásának végeredménye egyébként péntekre várható, s Vitézy Dávid szerdai nyilatkozata szerint Karácsony Gergely előnye minimálisan még nőtt is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!