Turbó fokozatra kapcsoltak – Dől a pénz a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz!

Forrás: Koszticsák Szilárd / MTI

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Szuverenitásvédelmi Hivatal nem tett eleget az adatszolgáltatási és átláthatósági kötelezettségeinek, ezért milliós bírságot is kaphat. A várható bírság azonban nem veszélyeztetné a további működését, ugyanis kiderült, mennyi pénzből gazdálkodhat a szervezet.

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt a „külföldi befolyásszerzési kísérletek” megakadályozására hoztak létre, ez azonban úgy tűnik, rengeteg pénzébe kerül az adófizetőknek. A 24.hu a Magyar Államkincstár adatai alapján írta meg, hogy a szervezet februárban még csak 428 millió forintot kapott, azonban a májusi adatokban már 4,1 milliárd forintot tüntettek fel!

Ezzel a Szuverenitásvédelmi Hivatal több pénzből üzemel, mint az Alkotmánybíróság vagy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatalt vezetője ezt azzal indokolta a lapnak, hogy mivel a szervezet költségvetési év közben jött létre, „így a Magyar Államkincstár rendszeres időközönként bocsájtja rendelkezésre a szervezet számára biztosított forrásokat.”

Ebből azonban arra lehet következtetni, hogy ez az összeg nem a végleges szám, akár további forrásokra is számíthat a Szuverenitásvédelmi Hivatal.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!