Mi lesz ebből? A vereség után most politikai ámokfutásba kezdtek!

Forrás: Facebook.com / Vitézy Dávid

Karácsony Gergely kétszer is győzelmet aratott a főpolgármester-választáson – először a voksolás éjszakáján, majd az érvénytelen szavazatok újraszámlálását követően. Ebbe azonban úgy tűnik, egyesek képtelenek beletörődni!

Bár a Kúria egyértelműen kimondta, hogy Karácsony Gergely nyerte a választást, ellenfele, Vitézy Dávid – akinek a szekerét az utolsó pillanatban a Fidesz is elkezdte tolni – úgy tűnik nem dolgozta még fel a csúfos bukást.

Politikai ámokfutás vette kezdetét, ugyanis az Alkotmánybíróság pénteken megsemmisítette a Kúriai döntést,

így újra bizonytalanná vált a főpolgármester-választás eredménye!

Karácsony Gergely szerint a döntés hátterében az áll, hogy a Fidesz által három hete megválasztott új alkotmánybírósági elnök lelkesen meghálálta a belé vetett bizalmat és asszisztált ehhez a képtelenséghez – írja a 444.hu.

A főpolgármester kiemelte, hogy mivel a választást nem lehet megismételni, így a Kúria újraszámolhatja az összes érvényes szavazatot, azaz mind a 782 ezret, vagy helybenhagyja az eredményt.

„Nem baj. Legalább újfent kiderült, hogy Vitézy Dávid a Fidesz kitartottja. Én türelmesen kivárom az ámokfutásának végét.”

– tette hozzá Karácsony Gergely.

Vitézy ezzel szemben örül az Alkotmánybíróság döntésének, szerinte ugyanis az újraszámlálás elkerülhetetlen ilyen szoros végeredmény mellett, így most várja a Kúria határozatát.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!