Kosarat kapott a miniszterelnök – Korábbi szövetségese sem hajlandó társulni vele!

Bár korábban volt róla szó, hogy a lengyel Jog és Igazságosság pártja csatlakozni fog az Orbánék által létrehozott új európai párthoz, a magyar kormányfőnek most mégis csalódnia kellett!

A Giorgia Meloni által dominált EP-frakció, az Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetsége (ECR) a lengyel Jog és Igazságosság egyik képviselőjét, Joachim Stanisław Brudzińskit választotta meg alelnökének szerdai alakuló ülésén – írja a 444.hu, ami kiemeli, hogy ezzel egyértelművé vált, hogy a volt lengyel kormánypárt marad az ECR-ben,

tehát még Orbán Viktor korábbi szövetségese sem hajlandó társulni a magyar miniszterelnökkel és az új európai pártjával!

Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Andrej Babiš volt cseh miniszterelnök, az ANO párt elnöke, és Orbán Viktor vasárnap jelentették be Bécsben, hogy új európai pártszövetséget hoznak létre Patrióták Európáért névvel. Ehhez toboroznak most embereket, ugyanis önálló frakciót csak akkor tudnak létrehozni az Európai Parlamentben, ha legalább hét ország huszonhárom képviselője csatlakozik a párthoz.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!