Váratlan ellenfelet kapott a NER – borítottak a németek Orbán maffiamódszereiről!

Nem titkolóznak tovább, elkezdtek beszélni!

Maffiamódszerekkel próbálják megszerezni Orbánék a német beruházók érdekeltségeit – értesült a hvg.hu a Süddeutsche Zeitung cikke alapján. A lap szerint egyre több német beruházó panaszkodik arra, hogy a külföldi vállalkozásokat sokszor a hatóságok nyaggatják, a Fidesz üzleti partnerei fenyegetik, majd amikor átcsúsznak a veszteséges zónába, vételi ajánlatot tesznek rá. Egy baden-württembergi igazgató névtelenül a lapnak arról beszélt, hogy

az Orbán-birodalom oligarchái egész üzletágakat kívánnak átvenni.

Ez olyan magyar érdekeltségekre is érvényes, amelyekre a hatalmasságok szemet vetettek. Főleg, ha olyanok tulajdonában vannak, akik a kormánypárt ellenfeleinek számítanak. A Kelet-európai Gazdasági Kapcsolatok Bizottságának elnökhelyettese, Philipp Haussmann szerint

Magyarországon a helyzet fenyegető, napirenden vannak a megfélemlítések.

A hatalom sokszor még a legegyszerűbb engedélyeket is megtagadja, ugyanakkor különadókkal terheli meg a külföldi cégeket, rendeletekkel avatkozik be a tulajdonviszonyokba, majd nyomott áron érkezik egy átvételi ajánlat valamelyik fideszes oligarchától.

A lap konkrét eseteket is említ, ilyen például a Budapest Airport, amelynek eladását szabályszerűen kikényszerítették.

A reptér fenntartói a hosszú tárgyalások során masszív megtorlásoknak voltak kitéve.

A legképtelenebb hatósági retorzió az volt, hogy épült egy parkoló, de a jegyautomatákat a hatalom már nem engedte felállítani. Volt azonban olyan cég is, amely nem hagyta magát megfélemlíteni és a sarkára állt.

A SPAR panaszt tett Brüsszelben, ezért azóta a korábbinál sokkal több az ellenőrzés a boltjaiban.

Az építőiparban szintén megpróbálnak átpasszolni külföldi társaságokat helyi oligarcháknak. A tulajok megpuhítására felhasználják az adókat, a környezetvédelmi előírásokat, miközben a magyar vetélytársakra ezek az előírások egyáltalán nem vonatkoznak.

Egy német gazdasági szövetségben már arról beszélnek, hogy Fidesz maffiamódszereket alkalmaz!

Amíg azonban Brüsszel lép a jelzések alapján, az eltarthat egy darabig. Monika Holhmeier, az EP Költségvetési Bizottságának CSU-s elnöke évek óta hall az adminisztratív önkényről, valamint a szervezett alvilágot idéző eszközökről és azt mondja: Magyarország putyini stílusban oligarchizálódik. Ezért azt követeli, hogy végre a piaci jogra is terjesszék ki az Orbán-kormány ellen folyó jogállami vizsgálatot.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!