Eljött a pillanat: Orbán már rémülten magyarázkodik!

Mindenki gonosz és kommunista, csak ő a jó helikopter!

Semmi nem lett abból, amit Orbán Viktor a kampányban megígért. A miniszterelnök azt ígérte a híveinek, hogy „el kell foglalni Brüsszelt”, ehhez képest

a Fidesznek kevesebb EP-képviselője lett, egyik európai frakció sem fogadja be őket, és az Orbán által ellenzett Ursula von der Leyen lesz az Európai Bizottság elnöke!

Ez bizony olyan vaskos kudarc, ami nem csak a Holdról látszik, hanem még a legelvakultabb híveket is gondolkodóba ejtheti. Hiszen azt nem lehet Sorosra fogni, hogy még a szélsőjobboldali Giorgia Meloni olasz kormányfő által vezetett Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciója sem engedte soraiba a Fideszt! Orbán annyira súlytalanná vált külföldön, hogy azt már a propaganda sem tudja eltitkolni. Ezért

a miniszterelnök kétségbeesett magyarázkodásba kezdett!

Orbán Viktor „Árulás és újratervezés” címmel a június 29-i, szombati Magyar Nemzetbe írt egy cikket, amelyben igyekszik megnyugtatni a fideszes tábort, hogy ő és pártja semmiért nem felelősek, csak éppen – immár sokadszorra – az egész világ fogott össze ellenük. Orbán ahhoz a sofőrhöz hasonlít, aki a forgalommal szemben hajt fel az autópályára és közben mindenkit szid, hogy ők mennek rossz irányba.

A kormányfő szerint például minden úgy történt, ahogy ő akarta, csak „az Európai Néppárt árulásával” a brüsszeli elit kicselezte őket, és ezért nem sikerült Brüsszel elfoglalása. A Néppárt a választások után összeállt a szocialistákkal és liberálisokkal, ami szerinte egy „háborúpárti paktum.”

Orbán azt írja az EU-ról: „ez az elit felidézi bennünk a kommunisták emlékét”,

mivel szerinte a brüsszeli bürokraták kétségtelenül sikeresek a nemzetállamok meggyengítésében és saját hatalmuk növelésében. A választási bizonyítványát magyarázó miniszterelnök sokadszorra is kijelentette: Európa válságban van, és a keresztény civilizáció is hanyatlik. Azt pedig már csak mi tesszük hozzá, hogy ehhez a vízióhoz képest Orbán valóban jó állapotban tüntetheti fel magát.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!