Elege lett a kormánynak – Rászálltak a független sajtóra, ami már a MÚOSZ-nak sem tetszik!

Túl sok borsot tört már az Átlátszó a kormánypártiak orra alá, így sokaknak talán nem meglepő, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálni kezdte a működésüket.

Ez az alaptalan vizsgálat azonban már a Magyar Újságírók Országos Szövetségének sem tetszik, ezért állásfoglalást tettek közzé, melyben

tiltakoznak az eljárás ellen,

illetve hozzáteszik, hogy továbbra is tartják korábbi álláspontjukat, miszerint „a demokratikus alapelvekkel összeegyeztethetetlen a szuverenitásvédelmi törvény: »…bárki gyanúba keverhető, ezért a véleményformálói térben óhatatlanul félelmet keltenek, vagy túlzott elővigyázatosságra (öncenzúrára) késztethetnek a gumiparagrafusok.«”.

A 444.hu cikke idézi az állásfoglalás azon részét is, mely szerint a törvénnyel kapcsolatos gyanú beigazolódott, a független sajtó ellen akkor vetik be, amikor éppen akarják, a gumiparagrafusok tényleg bárkire, bármikor alkalmazhatók, amivel jogbizonytalanságot idéznek elő, sértik a sajtó szabad működését és veszélyeztetik a szólásszabadságot”.

A MÚOSZ állásfoglalása szerint „az atlatszo.hu működése kényelmetlenné vált a hatalom számára. Most visszavág”.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége továbbra is hangsúlyozza: e törvény és a Hivatal működése nem összeegyeztethető a demokratikus alapelvekkel. Magyarországon már van sajtótörvény, amely szabályozza e szektor törvényes működését. Az erősen vitatott szuverenitásvédelmi törvényre hivatkozva indított vizsgálatok támadást jelentenek a szabad sajtó ellen. Szövetségünk tiltakozik e vizsgálat ellen, és követeli az akció leállítását.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!