Orbánék erre nem számítottak – Nyomozást indított a rendőrség az eddigi egyik legsúlyosabb ügyben!

Írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez Vadai Ágnes, melyben a 2021 őszén történt orosz kibertámadásokról érdeklődött.

Polt Péter a kérdéseket feljelentésként értékelte, így azokat továbbította a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához, mely nemrég megerősítette, hogy nyomozást folytatnak a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 423. § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő információs rendszer vagy adat megsértése vétség és más bűncselekmények gyanúja miatt.

Az ügy először a 2022-es választást megelőző napokban került elő, de akkor a kormány még tagadta azt, kampányhazugságnak nevezték.

Most azonban újabb bizonyítékok láttak napvilágot, melyekből kiderült, hogy a magyar külügy korábban hazudott, ugyanis tudtak a 2021 őszén történt orosz kibertámadásokról!

A Telex cikke kiemeli, hogy Vadai szerint az eset felveti a kémkedés, a bűnpártolás, a hivatali visszaélés és a hűtlen kezelés gyanúját is, ezért szerinte a Legfőbb Ügyészségnek valamit kezdenie kéne vele. „Az ügyészség a törvény rendelkezése alapján eddig is köteles lett volna és köteles lenne kivizsgálni az említett jogügylet vonatkozásában esetlegesen megállapítható jogellenes cselekményeket és az esetleges törvénysértésekkel kapcsolatos büntetőjogi és egyéb más jellegű jogi felelősséget” – írta az ellenzéki képviselő.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!