Hiába a tiltakozás, a kormány mindenáron véghezviszi a tervét!

Hatalmas lakossági felháborodást váltott ki a kormány azon terve, hogy egy dubaji befektetőnek adná át a rákosrendezői területet, hogy ott tájidegen felhőkarcolókat húzzon fel.

A tiltakozásokkal a kormány nem törődve már április végén elfogadta a mini-Dubajként elhíresült projekt ügyét is magába foglaló törvény, most pedig újabb lépést tettek, hogy az megvalósuljon.

Szijjártó Péter csütörtökön az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterével, Abdalláh bin Tuk ál-Marrival tárgyalt, melynek keretében aláírta több fontos egyezményt is. A 444.hu közlése szerint a tárgyalás végén a külügyminiszter bejelentette, hogy a magyar kormány gőzerővel dolgozik a mini-Dubaj beruházás sikerén, vagyis azon, hogy a rákosrendezői területet mielőbb átadják az arab fejlesztőnek. Ennek érdekében

„a terület rendezési és kármentesítési munkálataira vonatkozó közbeszerzési előkészítési munkák már zajlanak (…) Az a cél, hogy az idei esztendőben már szeptemberben át tudjuk adni a területet a fejlesztő számára fejlesztésre alkalmas állapotban”.

A kormány álláspontja tehát világos, teljesen hidegen hagyja őket a magyar emberek véleménye, tiltakozása, számukra csak az a fontos, hogy az idegen érdekeket kiszolgálhassák!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!