A Fidesz legszívesebben alaptörvénybe írná, hogy a magyar focisták győztek!

Őrjöngve hadakozik a kormánysajtó a valóság ellen!

A Fidesz sohasem veszít. Ez Orbán hatalmának egyik alaptétele. Mindenki emlékszik, amikor tavaly a miniszterelnök ahelyett, hogy bevallotta volna, hogy a magyar gazdaság a béka se… feneke alatt van, inkább azt mondta: év végére a reálbérek és a növekedés tekintetében „pozitív nullát” szeretne elérni. Ilyen persze nem létezik, a nulla az nulla, de hát Orbánisztánban a gazdaság csökkenését is „negatív növekedésnek” nevezik. A baj csak az, hogy a valóság nem mindig hajlítható a Fidesz propagandájához. Emiatt

őrjöng a fideszes sajtó amiatt, hogy a futball Eb-n a válogatott kétszer is veszített. Az Origo még szimulálta is a mérkőzést, és ott a magyar válogatott győzött! Nézzék:

0621 Origo

Igen, jól látják: ahogy azt a Telex kiszúrta, a fideszes portál biztos ami biztos alapon teremtett egy alternatív valóságot, amelyben a magyar futballisták diadalt arattak a német válogatott felett! A Fidesz világában a magyar focisták igenis győztek, és ha mégsem ők hozzák haza a kupát, az csak Soros és a baloldal ármánykodása lehet!

Egyébként is mulatságos megfigyelni, hogy miként próbálja a fideszes propaganda „győzelemnek” eladni a pályán elért vesztes eredményt. Az Origo szerint „A szenzációs magyar szurkolók már megnyerték az Európa-bajnokságot”, a Mandiner pedig azzal kábítja az olvasóit, hogy

a magyar válogatott számára az a győzelem, hogy nem rózsaszín mezben játszott, mint a németek!

A szerző, Ungváry Zsolt ugyanis szó szerint ezt írja: „Most talán sokan irigylik a házigazdát, de aki a 2-0-t talán elcserélné velük, gondoljon arra, hogy vannak fontosabb csaták és másfajta győzelmek is az életben. Én nem bánom, hogy nem vagyok a rózsaszín mezes németek honfitársa, akik Ilkay Gündogan és Jamal Musiala góljaival nyertek.”

Innen már csak egy lépés, hogy egy propagandista kijelentse: a fociban nem is a gól számít, a Fidesz pedig beleírja az alaptörvénybe, hogy a magyar válogatott győzött a németek ellen!

Mert ugye a NER számára ismeretlen fogalom a vereség. Valahogy úgy vannak ezzel Orbán és a hívei, mint az agresszív kismalac, aki egy hatalmas bukás után azzal zavarja el a segítségére sietőket, hogy „kuss, én így szoktam leszállni!”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!