Nézzék, milyen sok pénzt kapnak az EP-ből kibukott politikusok!

Fotó: MTI / EPA / Európai Parlament / Fred Marvaux

Nem kell sajnálni azokat a képviselőket, akik most kibuktak az Európai Parlamentből, ugyanis ők minden hivatalban töltött évük után egy havi tiszteletdíjra jogosultak!

Akik csak egy ciklust húztak le Brüsszelben, azaz öt évig képviseltek minket az EP-ben, ők hat havi illetményre lesznek jogosultak, ami összesen 62.262 euró,

vagyis közel 25 millió forint!

Ennyi pénzzel távozhat Brüsszelből például a fideszes Hidvéghi Balázs, és Trócsányi László volt igazságügyi miniszter is, de a momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna, illetve a jobbikos Gyöngyösi Márton is.

Hét havi vígaszdíjat, 72.368 eurót, vagyis közel 30 millió forintot vihet majd haza a gaz Brüsszelből a fideszes Járóka Lívia, míg például a fideszes Bocskor Andrea és Deli Andor még ennél is többet, 103.770 eurót, vagyis 41 millió forintot kaphat majd.

Nem meglepő módon a legtöbb pénzt egy fideszes politikus, Kósa Ádám fogja kapni, aki 2009 óta ült az EP-ben, így neki 155.655 euró jár,

ami átszámítva nagyjából 61,5 millió forintot jelent.

A 444.hu cikke kiemeli azt is, hogy a volt EP-képviselők 63 éves koruktól európai nyugdíjra is jogosultak lesznek, minden teljes év után a havi tiszteletdíj 3,5 százalékát kapják meg, ami havi 1816 eurót (720 ezer forintot) jelent. Ez a magyar átlagnyugdíj háromszorosa!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!