Elbukhat a Fidesz terve – Karácsony új főpolgármester-választást szeretne!

Az önkormányzati választás egyik furcsa meglepetése volt, hogy miután a Fidesz temérdek pénzt égetett el Szentkirályi Alexandra kampányára, a kormánypárti jelölt visszalépett Vitézy Dávid javára.

Ezzel lényegében beigazolódott az a felvetés, hogy Vitézy is a Fidesz jelöltje lehetett.

Ezt támasztja az is alá, hogy a szavazás napján Orbán Viktor burkoltan elárulta, hogy az LMP támogatásával indult jelöltre voksolt.

A főpolgármester-választást végül Karácsony Gergely nyerte meg, ebbe a döntésbe azonban Vitézy [vagy talán a Fidesz] nem tudott belenyugodni, újraszámoltatja az érvénytelen szavazólapokat!

Az újraszámolást a Nemzeti Választási Iroda végzi, azonban mielőtt ezt megtehették volna, Karácsony Gergely bejelentette:

kezdeményezi, hogy egész Budapesten ismételjék meg a főpolgármester-választást.

Ezt abban az esetben is szeretné Karácsony, ha az újraszámlálást követően is ő kerülne ki győztesen, ugyanis több szabálytalanságról is értesült a szavazólapok átszállításával kapcsolatban.

A 444.hu cikke kiemeli, hogy az egyik ilyen szabálytalanság az volt, hogy az urnák felbontásával nem mindenhol várták meg az ellenzéki választási bizottsági delegáltat, illetve volt, ahonnan az előírással ellentétben nem kötegelve, hanem borítékban vitték át az érvénytelen szavazólapokat.

Döbrentey Dániel jogász, a TASZ Politikai Szabadságjogi Programjának vezetője elmondta, hogy az újraszámlálást követően a Nemzeti Választási Bizottság hozza meg a végső határozatot, melyben kimondják, hogy ki lett a választás győztese, Karácsony Gergely pedig ezt a határozatot támadhatja meg és kérvényezheti az új választás kiírását!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!