Vége a színjátéknak – Szentkirályi visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől!

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Nem sokkal a péntek délutáni határidő lejárta előtt, és két nappal az önkormányzati választások előtt, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP hivatalos főpolgármester-jelöltje bejelentette, hogy visszalép és nem indul a választáson.

„Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt. Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon!” – írta meg a 444.hu Szentkirályi közleményét.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán reagált a fideszes jelölt visszalépésére, és arra, hogy Szentkirályi arra kérte támogatóit, hogy Vitézyre szavazzanak. Szerinte ezzel „megszületett a sötét és cinikus politikai alku” és „vége a színjátéknak”,

„Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje”.

„Ez az alku a választók elárulásán ás átverésén alapul. A Fidesz úgy árulta el a választóit, ahogyan elárulta Budapestet az elmúlt öt évben. Vitézy és Ungár pedig megpróbálta becsapni a választóit azzal, hogy ellenzéki várospolitikának hazudtak egy hatalmi játszmát” – írja Karácsony.

A főpolgármester szerint „a Fidesz meg fogja kérni ennek árát Vitézyitől, az Orbán-Ungár paktumot Budapesttel akarják megfizettetni”.

„A kormánynak fáj a foga a kerületi szakrendelőkre, központosítani akarják a színházainkat és a kulturális intézményeinket, az ingatlanos oligarcháik, Tiborcz, Schmidt Mária, Garancsi Budapest kárára üzletelhet, és ahogy eddig, úgy ezután is számíthat Vitézy Dávid megbízásaira Mészáros Lőrinc. Ismerjük a módszereiket, tudjuk, hogy ez a paktum valódi ára.” – írta bejegyzésében Karácsony Gergely.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!