Senkinek sem kellenek – Orbánék az EP kispadján maradhatnak!

AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy a Fidesz az EP választás után az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládjához szeretne majd csatlakozni.

Ehhez a kormányfő szerint Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és Marine Le Pen francia politikussal kell megállapodniuk, azonban lehet, hogy ez kevés lesz, mivel a szélsőjobboldali pártnak van egy olyan tagja, amelyik nem látná szívesen a sorai közt a Fideszt.

Az ECR finn tagpártját (Finnek Pártja) vezető Riika Purra ugyanis a következőt mondta a Fideszről egy keddi EP-választási vitán:

„A Fidesz álláspontja Ukrajnáról, Ukrajna megsegítéséről és az oroszpártiságról teljesen hányingert keltő. Semmit nem osztunk ebből.”

A 444.hu cikke kiemeli, hogy a szélsőjobboldali Finnek Pártja nem először nyilvánul meg barátságtalanul a Fidesszel kapcsolatban. A párt februárban fél óra után leszedette EP-képviselőjének, Teuvo Hakkarainen tweetjét, amiben a Fidesz ECR-tagságát támogatta. Utána pedig bejelentette, hogy nem indítja újra a politikust az EP-választáson.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!