Orbán mindent egy lapra tett fel – Bizonyított hazugsággal mondta fel a propagandát!

Fotó: MTI

Az elmúlt hónapokban egyértelműen látni lehetett, hogy már nem a Fidesz uralja a közbeszédet, elvesztették az irányítást, ezt pedig Orbán Viktor is érezheti, ugyanis legutolsó rádióinterjújában odáig süllyedt, hogy egy bizonyított hazugsággal mondja fel a propagandát.

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban adott interjút, ahol többek között a Robert Ficot ért merénylet is szóba került. A magyar kormányfő kifejtette: „Az elkövető egy háborúpárti ember volt. Miután a baloldal háborúpárti, nem indokolatlan azt mondani, hogy egy progresszív, baloldali elkövetővel van dolgunk”.

Ez azonban egy bizonyított hazugság!

Az első hírek valóban arról szóltak, hogy a 71 éves Juraj Cintula – aki rálőtt szerda délután a szlovák miniszterelnökre – baloldali volt, azonban hamar kiderült, hogy ez csak egy félrefordítás eredménye.
Az elkövetőt már csak azért is nehéz baloldalinak mondani, mert „egy regénye cigányellenes téziseket fogalmaz meg, egy fotón pedig a szélsőjobboldalra jellemző ruhát viselő és zászlót tartó társaságban található”
– írja a 444.hu cikke.

Annak ellenére, hogy a félrefordítást hamar korrigálták, a kormányközeli médiumok ezt mégsem javították, hiszen számukra kedvező, hogy hamisan baloldalinak állítsák be az elkövetőt, sőt, azt is látni, hogy magát a merényletet is a saját hasznukra próbálják felhasználni.

Orbán egyébként azt is kifejtette, hogy a Szentatyán és Szlovákián kívül csak ők állnak a béke pártján, majd hozzátette: „Robert Ficót átmenetileg elvesztettük, de keresek új szövetségeseket”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!