Orbán tátott szájjal rohant bele abba a bizonyos erdőbe!

Emiatt most őrjöngve dühönghet a miniszterelnök!

Óriási pofonnal felérő kioktatást kapott Orbán Viktor abból, hogy mi a jogállam és a sajtószabadság. A miniszterelnök ugyanis több médium ellen sajtópert indított azért, hogy a bíróság kötelezze őket helyreigazításra, amiért megírták, mit nyilatkozott a Spar vezérigazgatója. Hans Reisch többek közt azt állította, hogy a magyar kormány próbált nyomást gyakorolni az áruházláncra: „viszonylag nyíltan azt mondták nekünk, hogy ha az állam részesedést szerezne a vállalatunkban, akkor sokkal könnyebb lenne a helyzet.” Orbán emiatt perelt, de a Narancs.hu értesülése szerint

a miniszterelnök első fokon elveszítette a pert a Magyar Narancs ellen!

A Fővárosi Törvényszék kedden azzal utasította el Orbán Viktor keresetét, hogy a médium a sajtótörvényben biztosított jogánál fogva szó szerint idézte a Spar vezérigazgatójának állításait, és közölte a kormány álláspontját is. Ilyen helyzetben – állapította meg a Fővárosi Törvényszék – a sajtó nem tudja megvizsgálni, kinek van igaza, az a dolga, hogy nyilvánosságra hozza, ki mit mondott. Hasonló döntés született az Economx, az Index és az RTL ellen indított perben is.

Mindez hatalmas pofon a jogász végzettségű Orbánnak,

aki a jelek szerint már teljesen elfelejtette, hogyan is működik a független sajtó, és mi a különbség egy sajtóbeli állítás és egy idézett nyilatkozat között. A miniszterelnök fellebbezhet az ítélet ellen, de azt még nem tudni, hogy akar-e.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!