Helyre tették Orbánt – Külföldi ügynöknek nyilvánították a magyar kormányfőt!

Mint arról korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk, az EU szeretett volna közös nyilatkozatot kiadni az ellen, hogy a grúziai törvényhozás orosz mintára alakított ki egy „külföldi ügynökökről” szóló ellentmondásos törvényjavaslatot.

Ezt a közös állásfoglalást a magyar kormány miatt nem sikerült kiadni, ezen pedig több uniós politikus is felháborodott!

Az EU-s állásfoglalásának bukása Orbán Viktor miatt következett be, aki Európa saját „külföldi ügynöke”

– írja a Politico alapján a 444.hu.

A „B terv” egyébként az volt, hogy a külügyekért és a bővítésért felelős biztosok, tehát Josep Borrell és Várhelyi Olivér adnak ki egy közleményt, a magyar fél azonban elutasította azt, mivel nem értett egyet annak megfogalmazásával.

„Ezt kapjuk azért, mert beengedjük a rókát a tyúkólba” – mondta a lapnak az uniós diplomata, majd hozzátette, hogy „nem tudnak mit mondani Várhelyi biztosról”, de keresik a megoldást, hogy mihamarabb kiadhassanak egy nyilatkozatot az üggyel kapcsolatban.

A tbiliszi parlament keddi végszavazása előtt 12 uniós tagállam kérte Brüsszelt, hogy tisztázza: a jogszabály veszélyezteti-e Grúzia európai uniós csatlakozási törekvéseit, a tagsági tárgyalások esetleges felfüggesztéséhez vezet-e?
Illetve határozott szankciókat követeltek Borelltől. A grúz kormánypárt célja az orosz mintára írt törvénnyel egyes vélemények szerint a csatlakozás szabotálása lehet.

A grúz törvényhozás egyébként május elsején, második olvasatban is elfogadta az orosz mintára készült „külföldi ügynökökről” szóló ellentmondásos törvényjavaslatot, melyet 13 hónappal korábban, a tiltakozások miatt elvetettek.
A javaslat előírná, hogy a külföldről pénzt elfogadó szervezeteknek külföldi ügynökként kell regisztráltatniuk magukat, különben pénzbírsággal kell számolniuk.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!