Áll a bál – Kiderült az igazság Orbánék választás előtti hazugságáról!

Akkorát hazudott a kormány, hogy az még a Holdról is látszik! Brutálisan rossz megállapodást kötöttek az oroszokkal, aminek az adófizetők a legnagyobb károsultjai!

2021 őszén a magyar kormánytagok rendszerint azt hangoztatták, hogy sikerült az 1995 végétől hatályos fűtőanyag-beszerzési megállapodásnál nagyságrendekkel kedvezőbbet kötniük Oroszországgal, most azonban a Népszava számításai rámutattak,

hogyha a tőzsdei árakhoz viszonyítjuk, az elmúlt két év során 564 milliárd forinttal többet kellett már fizetnünk!

Ez tehát azt jelenti, hogyha a közös piacról szerezte volna be az ország a gázt, akkor ennyivel kellett volna kevesebbet fizetnünk, így a fogyasztóknak is jelentősen kevesebbet számlázhattak volna ki a szolgáltatók!

Vlagyimir Putyin 2022 februárjában még azt is mondta, hogy az új megállapodással Magyarország a piaci szint ötödéért kapja a gázt, és ezt a, mint utólag kiderült, hazug állítást a magyar kormánytagok is terjesztették – írja a lap, mely hozzáteszi, hogy valójában Moszkva „az akkori tőzsdei árakat 30 százalékkal még meg is fejelte”.

A magyar kormány az orosz gázbehozatalról semmilyen megközelítésben nem állít igazat – vélekedett a Népszava megkeresésére Miklós László energiapiaci szakértő, a Mol korábbi vállalati kapcsolati igazgatója, aki szerint az új szerződés nem jobb az előzőnél és nem biztosítja a rezsicsökkentés fenntartását sem, sőt, szerinte a 2014-es lakossági árak csak ezermilliárdos nagyságrendű költségvetési támogatással „tarthatók” fenn.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!