Forradalomtól tartanak a Fideszben – belső emberek árulták el!

Ebből „bármi kijöhet” – állítja a politológus!

A péntek esti tüntetés új frontot nyithat a Fidesz számára – jelentette ki Török Gábor politológus a 24.hu portálnak adott interjújában. Szerinte ennek egyik jele, a Fidesz által eddig nem piszkált, rendkívül népszerű Azahriah is a nevét adta a demonstrációhoz. Emiatt – amint azt mi is megírtuk – a fideszes propaganda is beindult az énekes ellen. Török Gábor úgy véli, „ha nem a korábbi ellenzéki tüntetések létszámát látjuk a Hősök terén, ha a hangulat más lesz, ha nem Gyurcsány Ferenc dominálja az eseményt, és egyes influenszerek készek akár csak időlegesen is politikai szereplővé válni, abból bármi kijöhet.” A politológus ezt követően megdöbbentő dolgot árult el:

„Mondtak már olyat nekem fideszesek: csak nehogy a Hősök tere legyen a magyar Majdan.”

Mint ismeretes, 2014 februárjában eleinte békés tömeg tüntetett a kijevi Majdan téren Viktor Janukovics elnök oroszbarát intézkedései, a széles körű kormányzati korrupció, a hatalommal való visszaélés, az emberi jogok megsértése és az oligarchák túlzott befolyása ellen. A megmozdulás később erőszakba csapott át, a több halálos áldozatot követelő tüntetések során Ukrajna számos régiójában elfoglalták a kormányzati épületeket, Janukovics és más kormánytagok pedig elmenekültek és ideiglenes kormány alakult. Török Gábor azt is megjegyezte Varga Judit volt férjének támadásai kapcsán, hogy:

„nem időzített bombák vannak a rendszerben, hanem a rendszer maga időzített bomba.”

Szerinte Magyar Péter nem volt a gazdasági vagy a politikai vezető garnitúra tagja, de a széles értelemben vett udvartartásban ott volt, még ha Varga Judit jogán is. Sokakkal személyes kapcsolatban is volt. „Az évértékelők, a fideszes bulik rendszeres résztvevőjeként szerintem rendelkezik olyan információkkal, amelyek – akár személyes, akár üzleti jellegűek – ártalmasak lehetnek.” Török szerint ez nem a Fidesz-tábort rengeti meg, mint a Borkai- vagy a Szájer-ügy, hanem főként belső feszültségeket okozhat. A rá irányuló figyelem, a Megafon ellentámadása is a Fidesz félelmét mutatja.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!