Most kiderül, van-e gerince Orbánnak!

Novák Katalin és Varga Judit vitte el a balhét, azonban az ügyben nyakig sáros Orbán Viktor is, így neki is vállalnia kellene a felelősséget!

Novák Katalin lemondásával és Varga Judit visszavonulásával vállalta a felelősséget tettéért, ám ennyivel nem zárul még le a történet. Helyre kell állítani a köztársasági elnöki intézmény tényleges funkcióját, azt, hogy kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett – írja az MSZP a közösségi oldalán, majd hozzáteszik, hogy

Orbán bábját nem követheti egy másik a pozícióban: válasszunk közvetlenül köztársasági elnököt!

A Magyar Szocialista Párt 1989 óta következetesen azt javasolja, hogy a köztársasági elnököt közvetlenül a nép válassza, és a köztársasági elnök a kormány ellensúlyaként működjön – ennek érdekében az ellenzéki párt Alaptörvény módosítását kezdeményez!

A köztársasági elnök, illetve a volt igazságügyi miniszter bukásával az ügy még nem zárult le, fel kellene állítani egy parlamenti vizsgálóbizottságot, aminek feladata a kegyelmi és az ellenjegyzési gyakorlat felülvizsgálata mellett e konkrét ügy teljes körű feltárása.

Az MSZP közleménye kiemeli:

az ügyben a legfőbb felelősség a miniszterelnöké, Orbán Viktoré, ugyanis ő helyezte pozícióba ezeket az embereket, tőle függnek a miniszterek és a köztársasági elnök is!

Sőt, szerintük maga az alkotmánymódosítás sem elegendő, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a kiszolgáltatott gyermekek megfelelő védelmet kapjanak az államtól, ennek pedig első lépcsőfoka kell legyen a gyermekvédelmi ellátórendszerek teljes körű átvilágítása, valamint ennek részét kell képezze a gyermekvédelmi szakemberek számának növelése. Nem elegendő a két személy távozása, magát az ellátórendszert kell felülvizsgálni és jobbá tenni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!