Döntött a rendőrség – Ha egyesek érdeke úgy kívánja, bármit megtehetnek Magyarországon!

Forrás: Facebook.com / Orbán Viktor

Vizsgálatot indítottak a gödi akkumulátorgyár ellen, amiért az több mint egy évig környezethasználati engedély nélkül működött, azonban az eljárás végén nem várt eredmény született.

Az ügy Vadai Ágnes parlamenti kérdésével indult, melyet Polt Péter legfőbb ügyésznek tett fel. Az ellenzéki politikus ebben azt firtatta, hogy nem számít-e bűncselekménynek, hogy a gödi Samsung-gyár elmulasztotta kikérni a kötelező környezethasználati engedélyeket.

Polt a kérdést feljelentésként értelmezte és megküldte azt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak elbírálás céljával. Az ügyben most született döntés, mely kimondja:

nem bűncselekmény, hogy a gödi akkugyár környezethasználati engedély nélkül működött több mint egy évig!

„A gödi akkugyár 2018 óta működik, többször is bővítették, sokszor engedély nélkül, amelyet csak később adott ki a hatóság” – emeli ki az üggyel kapcsolatban a 444.hu, mely hozzáteszi, hogy „2020-ban, a második gyár építésekor a magas hőteljesítményű kazánokra kötelező környezethasználati engedélyeket nem kérték ki, mégis megépültek, a hatóságok azonban 2022 decemberében így is megadták rájuk a működési engedélyt”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!