Idén sem javult a helyzet – Ezt a feladatot képtelen megoldani a kormány!

Fotó: Balogh Zoltán / MTI A fotó nem a cikkben említett intézményben készült

Az Orbán-kormány az elmúlt 13 évben képtelen volt megoldani azt a feladatot, hogy a kórházak megfelelően és gazdaságosan működjenek, minden évben hatalmas adósságkezelést kell eszközölni.

Ez idén sincs másképp, november végére kritikus szintre emelkedtek a kórházak tartozásai október végéhez képest [akkor 123 milliárd forint tartozásuk volt],

ami mára elérte a 130 milliárd forintot

– közölte a 444.hu Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) főtitkárának nyilatkozata alapján.

Megdöbbentő továbbá az a tény is, hogy a Magyar Államkincstár adatai szerint az egyetemek és az egyházi intézmények nélküli tartozásállomány eléri a 97,8 milliárd forintot!

A kormány azonban még a látszatát sem adja meg annak, hogy foglalkozna az egészségüggyel. Idén mindösszesen 5 százalékkal nőtt a gyógyító-megelőző kiadásaira szánt költségvetési összeg, pedig az infláció mértéke ennél jóval magasabb volt.

Bár Orbánék november elején bejelentettek egy 90 milliárd forintos adósságrendezést, ez már a közlés időpontjában sem volt elegendő, hiszen már akkor is meghaladta a kórházak adósságai a 123 milliárdot! Így ha a kormány nem eszközöl egy újabb, nagyjából 50 milliárdos adósságrendezést, az intézmények már az év elejét is egy hatalmas adóssággal nyithatják!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!