Hajszálon múlott – Veszélyben volt Magyarország uniós helyzete!

Orbán Viktor Magyarország uniós helyzetét kockáztatta azzal, hogy belebegtette vétóját Ukrajna EU-s csatlakozási tárgyalásának megkezdésének ügyében!

Olha Sztefanyisina, az európai és euroatlanti integrációért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes szerint, az EU-tagállamok készek voltak megfosztani Magyarországot vétójogától, ha megpróbálta volna gátolni a csatlakozási tárgyalások megkezdését.

Az uniós vezetőknek – Sztefanyisina szerint – „számos lehetőségük és alternatívájuk” van, melyek lehetővé tennék, hogy egyezségre jussanak a csúcstalálkozó kérdéseivel kapcsolatban.
„Tisztában voltunk vele: ha nem született volna meg ez a kompromisszum, az azt jelentette volna, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek más motivációi vannak, mint amit nyilvánosan mond. De a döntés megszületett” – idézte az ukrán miniszterelnök-helyettest a 444.hu cikke.

„Ha a tegnapi helyzet kritikusabb is lett volna, mint amilyen valójában volt, a 26 uniós tagállam kész volt megfosztani Magyarországot a szavazati jogától. Ez egy hivatalos eljárás, még egyszer sem folyamodtak hozzá, de ott van a lehetősége”

– fogalmazott a politikus, aki szerint ez is szerepet játszott abban, hogy Orbán egyszerűen kisétált a teremből a szavazás idején.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!