Fricskát kapott a kipcsak nindzsa – megfúrták Orbán titkos találkozóját!

Fotó: Facebook

Ez hatalmas pofára esés volt!

Megakadályozták Orbán Viktor és az oroszbarát volt ukrán elnök titkos találkozóját – az ukrán határőrök ezzel az indokkal nem engedték ki az országból Petro Porosenkót, aki pénteken indult el Lengyelország felé. A hvg.hu információja szerint a Kyiv Independent az Ukrán Biztonsági Szolgálatra (SZBU) hivatkozva azt írja:

Orbán és Porosenko találkozója az orosz titkosszolgálat eszköze lehetett volna Ukrajna ellen.

Az SZBU szerint a találkozót az orosz propaganda arra használta volna fel, hogy megossza az ukrán lakosságot, és csökkentse a külföldi támogatásokat. Ehhez felerősítenék azt a narratívát, hogy a mielőbbi béke érdekében az ukrán vezetésnek tárgyalóasztalhoz kell ülnie Moszkvával. A műveletbe egyes ukrán politikusokat is bevonhatnak, amikor harmadik országba látogatnak, erre készülhetett Porosenko is. Így aztán most

Orbán, a kipcsak nindzsa kapott egy alapocs fricskát az ukránoktól.

Az ukrán tisztségviselők jelenleg csak különleges engedéllyel hagyhatják el az országot, és bár Porosenko rendelkezett ilyennel, azt a parlament alelnöke, Olekszandr Kornyijenko visszavonta, azonban ennek okát nem közölte. A hír kapcsán a hvg.hu megkereste Havasi Bertalant, de a miniszterelnök sajtófőnöke mostanáig nem válaszolt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!