Nem érdemes reménykedni semmiben – a Fideszben nincs irgalom mások szenvedése iránt!

Lélektelen cinikusok kezében van az életünk!

Karsai Dániel alkotmányjogász tavaly augusztus óta tudja, hogy a gyógyíthatatlan ALS betegségben szenved. Ez azt jelenti, hogy az izmokat mozgató idegsejtek elsorvadnak, ami idővel teljes bénuláshoz vezet, végül a beteg megfullad. A 46 éves alkotmányjogász a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán (EJEB) pert indított, hogy méltósággal fejezhesse be az életét, de

a Fidesz-kormány szerint „az emberi életről nem az embernek kell rendelkeznie”!

Orbánék ezért arra kérték a bíróságot, hogy nyilvánítsa elfogadhatatlannak Karsai Dániel eutanáziára vonatkozó kérelmét. Most a halálos beteg férfi a Momentum meghívására a Parlamentben járt. Bár a párt nevében Bedő Dávid arra kérte a kormánypárti képviselőket, tegyék félre a pártpolitikai különbözőségeket és segítsenek abban, hogy „Karsai Dániel és a hozzá hasonló betegségben szenvedők méltóságteljesen fejezhessék be az életüket”, a Fideszt mindez nem hatotta meg.

Répássy Róbert fideszes államtitkár ezzel dobta vissza a kérést: „Mi életpártiak vagyunk, az életet védjük.”

Ez azt jelenti, hogy a Fideszben egy csepp irgalom sincs mások szenvedése iránt, nem hajlandók könnyíteni a szenvedésen még akkor sem, ha ez szörnyű, fulladásos halálhoz vezet. Pedig egy nemrég elvégzett reprezentatív felmérés szerint a megkérdezett magyarok kétharmada támogatja az aktív eutanáziát.

Nem ez az első cinikus megnyilvánulás a Fidesz részéről a Karsai Dániel iránt. November 9-én a Kormányinfón

Gulyás Gergely miniszter „jobbulást” kívánt a halálos beteg férfinak,

majd miután felhívták a figyelmét, hogy egy gyógyíthatatlan betegről van szó, a fideszes politikus kényszeredetten úgy magyarázkodott, hogy „bízik a csodában.” Karsai akkor a Facebookon azt válaszolta erre: döntéselméleti szempontból a csoda fogalmával nem tud mit kezdeni. A mostani parlamenti látogatás után Karsai Dániel kijelentette: „Most még tudok önökkel beszélgetni, bár a folyamatos fizikai hanyatlás állapotában vagyok. De eljöhet az a pont, amikor ez már nem lesz lehetséges. Az még élet? Szerintem nem biztos.”

Karsai Dániel egyébként a Parlament a vörös társalgójában, ahol a sajtó már nem lehetett ott, még várt egy ideig a kormánypárti képviselőkre, de a momentumos politikusok elmondása szerint bár

a fideszes politikusok látták a beteg férfit, de egyikük sem állt meg mellette!

A  Fidesz lélektelen hozzáállása amúgy mindannyiunk számára figyelmeztető jel. Orbánék szemében az emberek csak arra jók, hogy a hatalmukat választástól választásig biztosítsák. . Ezen túl azonban nincs az a kín, és nincs az a szenvedés, amely áttörné a kormány cinizmusának a falát.

Amíg Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, ne reménykedjen itt senki emberségben!

Karsai Dániel strasbourgi perében januárban várható döntés.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!