Ordítozás a Karmelitában – Minden jövőbeli tervét elbukhatja a kormány!

Hatalmas bajban van a kormány, ugyanis egy népszavazás írhatja felül a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokat szabályozó törvényt.

Orbánék előszeretettel minősítenek számukra fontos beruházásokat nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek, így kerülve ki az előírásokat és szabályokat, azonban ezt a gyakorlatot az LMP népszavazása megsemmisítheti.

Bár augusztusban a Nemzeti Választási Bizottság a kormány szájíze szerint elkaszálta a kezdeményezést,

a Kúria most mégis zöld utat adott a népszavazási kérdésnek

– ezt Csárdi Antal, a párt országgyűlési képviselője jelentette be a keddi sajtótájékoztatóján.

„Abban a kérdésben kérjük ki a választópolgárok véleményét, hogy egyetértenek-e azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényt” – idézi az LMP közleményét a 444.hu, mely szerint ez a jogszabály teszi lehetővé, hogy az egyes nagy beruházások a törvényeket és előírt korlátokat megkerülve, titokban, a helyiek tudta nélkül valósuljanak meg.

„Ez az a törvény, ami alapján a Fidesz az emberek feje felett átnyúlva épít akkumulátorgyárakat vagy bármilyen más beruházást.”

– emeli ki az ellenzéki párt, melynek most 200 ezer érvényes aláírást kell összegyűjtenie, hogy kiírják a népszavazást a kérdésben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!