Bajban az operatív törzs – Titkosított anyagokra derülhet fény!

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Végre napvilágra kerülhetnek azok az operatív törzs által írt jegyzőkönyvek, amiket valamilyen oknál fogva 2030-ig megpróbáltak titkosítani.

A Fővárosi Ítélőtábla elsőfokon kötelezte az operatív törzset, hogy adja ki a koronavírus-járvány ideje alatt, az üléseiről készült jegyzőkönyveket a HVG számára.

Ezeket a dokumentumokat nagyon nem szerették volna, ha a közvélemény elé lennének tárva, ezért 2030-ig titkosították azokat, mivel szerintük a dokumentumokat döntések előkészítéséhez használják.
A lap szerint azért lenne fontos betekinteni a jegyzőkönyvekbe, mivel így kiderülne, milyen adatok alapján hozta meg az operatív törzs az ország teljes lakosságát és gazdaságát érintő döntéseit.

Az Ítélőtábla összesen 175 jegyzőkönyvet vizsgált át, majd megállapította, hogy csupán 13 bekezdést kell kitakarni, amik véleményt tartalmaznak.
Az ítélet jogerős, de az operatív törzs még felülvizsgálati kérelemmel fordulhat a Kúriához – írja az üggyel kapcsolatban a 444.hu, mely hozzáteszi, hogy a per végeztével több száz oldalnyi irat kerülhet nyilvánosságra.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!