A hatalom enyves keze mindenhova elér – Törvénytelen módon vették el a főváros pénzét!

Törvénytelen módon tette rá a kezét a Magyar Államkincstár a főváros pénzére, ugyanis az a szolidaritási hozzájárulás miatt indult per részeként jogvédelem alatt áll!

A főváros túlzónak tartja a szolidaritási hozzájárulás mértékét amit kiszabtak rájuk, ezért pert indítottak az ügyben, és azonnali jogvédelmet kértek, amit meg is kaptak. Ez azt jelenti, hogy az ügy lezárultáig nem lehetne pénzt elvonni a főváros számlájáról, azonban Kiss Ambrus most bejelentette, hogy

a jogvédelem ellenére a Magyar Államkincstár 5,6 milliárd forint értékben inkasszót gyakorolt a főváros számlája felett.

A főpolgármester-helyettes hozzátette, hogy ez kimeríti a hivatali hatalommal való visszaélés fogalmát, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek.

Az államkincstár két hónapon át betartotta a bírósági döntést, azonban novemberben két hónapnyi nettó befizetés összegét leemelte – írja az ügy kapcsán a 444.hu, mely hozzáteszi, hogy a fővároshoz csütörtökön megérkezett a következő beszedésről szóló, ezúttal 3,87 milliárd forintot követelő levél is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!