Súlyos csapást mértek Orbánékra – Ez mindenkire hatással lesz!

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Egyértelmű kijelentést tett Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa kedden Strasbourgban, amivel komoly gyomrost vitt be a magyar kormánynak!

A kormánykommunikáció szerint remekül haladnak a tárgyalások az EU-s források ügyében, azonban Didier Reynders kijelentései ezt cáfolják. Az igazságügyi biztos „jogállamiság és az igazságszolgáltatás függetlenségének folyamatos veszélyeztetése, valamint az uniós finanszírozás feltételeinek nem teljesítése Magyarországon” címmel tartott előadást az Európai Parlament plenáris ülésén.

Reynders kiemelte, hogy bár több reform is folyamatban van Magyarországon,

azonban az Európai Bizottság semmiféle forrást nem biztosít Magyarországnak mindaddig, amíg a magyar kormány nem teljesíti maradéktalanul azokat a követelményeket, melyek az előírásban szerepelnek.

Az uniós biztos hiányosságként emelte ki a bíróság függetlenségét, a szexuális kisebbségekhez tartozók jogainak hiányosságait, a gyermekvédelmi törvényt, illetve az akadémiai szabadság biztosítását szavatoló jogszabályokat – írta meg a naphire.hu, mely hozzáteszi, hogy az Európai Bizottság figyelemmel kíséri a brüsszeli testület aggályainak kezelésére hozott magyar intézkedések végrehajtását.

Ebből tehát egyértelműen kiolvasható, hogy még elég hosszú ideig nem kapunk pénzt az uniótól, ugyanis ha Orbánék teljesítenék az összes követelményt, megbukna a rendszerük! Így marad a hazudozás és hitegetés, melyeket már saját szavazóik is egyre kevésbé hisznek el.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!