Lebukott a Fidesz – Csalással nyerhettek a választáson!

Mozgósította ifjúsági szervezetét a Fidesz, akik az időközi választás előtt átjelentkeztek az I. kerületbe, majd a választás után „visszaköltöztek” eredeti lakóhelyükre – írta meg az esetet a 24.hu.

A lap szerint a fidelitasosok egy Ostrom utcai magánklinika címére jelentkeztek be tucatjával, így sikerült az I. kerületben nyernie az időközi választáson Fazekas Csillának.

A Fidesz jelölt az átjelentkezéses taktikának köszönhetően 60 szavazattal megnyerte a választást,

a fidelitas tagok pedig szinte egyből ki is jelentkeztek „új lakhelyükről” és visszatértek eredeti címükre.

A lap kiemeli, hogy az átjelentkezők között felbukkant például Baczkó Norbert, akkori Fidelitas-alelnök és baráti köre. Baczkó hat nappal az időközi választás előtt jelentkezett át az I. kerületbe, idén márciusban pedig „visszatért” Csömörre.

Kísérteties a hasonlóság Fróna Leventénél, aki a Fidelitas Sport, Család és Ifjúsági Kabinetjét vezeti. Ő tavaly augusztus 31-én, 11 nappal a választás előtt jelentkezett be az Ostrom utcába, október elején pedig kijelentkezett onnan. Fróna édesanyját és nagymamáját is magával vitte, ők is az Ostrom utcába „költöztek” a választások idejére. A Miskolcon élő nagymamája például 5 nappal a szavazás előtt jelentkezett be a budai vár aljába, ahol csupán 20 napig volt bejelentve.

A portál több hasonló átjelentkezési „csalást” is bemutat, melynek révén a Fideszes jelölt megnyerhette az időközi választást, következménye azonban nem lesz az ügynek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!