A kormányközeli lap végzetes hibája miatt robban az újabb botrány!

Forrás: MTI/ Mónus Márton / Ronald Zak/PA / MTI/Bruzák Noémi

Botrányos ügyre hívja fel a figyelmet Tóth Bertalan a közösségi oldalon, ami miatt tisztáznia kell magát a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökének!

Az MSZP frakcióvezetője rávilágított, hogy a GVH megszeghette az előírt jogszabályt azzal, hogy a fideszes sajtó előbb értesülhetett a GVH döntéséről, mint maguk az ügyben érintettek!

Ezzel a GVH súlyosan megsérthette a végzés közlésével kapcsolatos irányadó jogszabályokat!

Tóth az ügy részleteivel kapcsolatban leírta, hogy a Versenyhivatal 2023. november 9-én 9.55-kor küldte el részére e-mailben azt a végzést, amely arról szólt, hogy nem látják valószínűnek az MVM jogsértését a gázszámlákon szereplő [amúgy hamis és félrevezető – erről ide kattintva olvashatnak bővebben] rezsibox ügyében, ezért nem indítanak versenyfelügyeleti eljárást.

Az ellenzéki politikus hozzáteszi, hogy már maga a dönts is gyalázatos és bírósághoz fordul, azonban az, hogy a GVH által 9.55-kor elküldött végzésről 16 perccel később, 10.11-kor már meg is jelent egy hosszú, csaknem 7000 karakter terjedelmű írás a kormányközeli Index nevű portálon, amelyben többször is hosszan és szó szerint egyező szöveget közölnek a GVH határozatának indoklásából, sokkal súlyosabb problémát mutat!

Mindez azért elképesztő, mert a GVH semmiféle hivatalos tájékoztatást nem adott ki, és magát a végzést sem hozta nyilvánosságra!

– írja a szocialista képviselő, aki szerint érthetetlen, hogyan kerülhetett ki bő negyedóra alatt egy, a végzés szövegét szó szerint idéző, rendkívül terjedelmes írás, amikor már a 13 oldalas GVH-dokumentum értő végigolvasása, majd egy csaknem 7000 karakteres cikk megírása 16 perc alatt lehetetlen.

Felmerül a gyanúja annak, hogy a GVH által meghozott végzést előbb kaphatta meg a Fideszhez közeli Index, mint maguk az érintettek, ami azt jelenti, hogy GVH súlyosan megsértette a végzés közlésével kapcsolatos irányadó jogszabályokat!

„Az ügy komolyságát súlyosbítja, hogy Magyarországgal szemben épp most zajlik az Európai Bizottság által folytatott jogállamisági eljárás. Úgy gondolom, hogy ez az eset nem fogja meggyőzni a Bizottság döntéshozóit arról, hogy itt minden a legnagyobb rendben lenne” – teszi hozzá bejegyzésében az MSZP frakcióvezetője.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!