Sarokba szorították Orbán emberét, aki most mindent bevallhat!

FORRÁS: MTI / MÓNUS MÁRTON

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője osztotta meg a közösségi oldalán azt a bejegyzését, melyben az MVM megtévesztő gyakorlatáról ír.

Az ellenzéki képviselő kiemeli, hogy az MVM szerint a rezsiboxban szereplő számadatoknak „nem árösszehasonlítás a funkciója”, így azonban felvetődik a jogos kérdés, hogy akkor mit kommunikálnak vele!?

A földgázszámlán lévő rezsiboxban az állami MVM 1020 forintos gázárral számolva mutatja ki a „rezsidíj csökkentése nélküli” fizetendő összeget, és a „rezsidíj csökkentésével” a fogyasztók által elért megtakarítást.
A vonatkozó jogszabály szerint azonban a rezsidíj csökkentése nélküli összeget a földgáz versenypiaci egységára (tőzsdei ár) alapján kell kiszámolni.

Ennél a pontnál megbukik az állami cég, ugyanis míg ők 1020 forintos egységárral számolnak, addig közel egy éve 200 forint alatt van a földgáz tőzsdei ára, nyáron pedig 120 forintig is csökkent.

A rezsibox ezzel elveszti lényegét, annak ugyanis az lenne a célja, hogy a fogyasztóknak valós tájékoztatást adjon az árak összehasonlítása révén.

Tóth Bertalan felhívja a figyelmet arra, hogy az MVM Next Zrt., a Gazdasági Versenyhivatalnál tett bejelentését követően, tett egy már-már leleplezőnek tűnő nyilatkozatot,

azt mondták, hogy a rezsiboxnak: „nem árösszehasonlítás a funkciója, annak tartalma nem is alkalmas (nemlétező) piaci termékek összehasonlítására.”

Tehát, az MVM hivatalos álláspontja szerint, a 3,3 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult földgázfogyasztó számláján szereplő rezsibox tartalmának, nem az a funkciója, hogy megtudják, hogy az állami szabályozott árak nélkül, versenypiaci körülmények között mennyibe kerülne számukra a földgázszolgáltatás.

„De akkor mégis mi a rezsibox funkciója?”

– teszi fel a kérdést Lantos Csaba energiaügyi miniszternek a szocialista politikus, akinek a válaszából most kiderülhet, hogy csak a megtévesztés, a fogyasztók átverése lehet az igazi cél!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!